Maradona'nın oğlu, Lionel Messi'nin 10 numaralı formayı emekliye ayırmasını istedi

Barcelonalı yıldız, kulübü ve ülkesinde 10 numaralı formayı giyiyor

(El Correo)

Diego Maradona'nın oğlu, Arjantinli efsane ismi onurlandırması için Lionel Messi'yi 10 numaralı formadan vazgeçmeye çağırdı.

Futbol dünyası, 1986 Dünya Kupası galibinin geçen hafta kalp kriziyle hayatını yitirmesi sebebiyle, tüm zamanların en iyi oyuncularından birini kaybetmenin yasını tutuyor.

Vefatı sonrasında birçok isim Maradona'ya saygısını gösterirken, eski kulübü Napoli de stadyumunun ismini Diego Armanda Maradona San Paolo olarak değiştirdi.

Olimpik Marsilya teknik direktörü Andre Villas-Boas, FIFA'dan 10 numaralı formayı tüm müsabakalarda emekliye ayırması talebinde bulunmuştu. Şimdi de benzer şekilde Maradona'nın oğlu Diego Armando Maradona Sinagra, Messi ve Barcelona'dan 10 numaralı formayı babası onuruna emekliye ayırmasını kamuya açık şekilde talep etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mundo Deportivo'ya konuşan Maradona'nın oğlu, 10 numaralı formanın babasının eski kulüpleri ve Albiceleste (Arjantin milli futbol takımı -ed.n) tarafından emekliye ayrılabileceğinin kendisine önerilmesi üzerine, "Barça dahil, oynadığı takımlarda kesinlikle böyle bir şey yapılabileceğini düşünüyorum" dedi.

10 numaralı forma, Maradona'nın oyun tarzı sayesinde sadece Arjantin futbolunda değil, tüm dünyada aynı anlamı taşıyor.

Bu numarayı devralan ve şimdi kendi efsanevi kariyerini süren Messi, Maradona'yla birlikte anılıyor.

Messi, geçen hafta sonu Getafe karşısında attığı golü kutlarken, Maradona'nın eski Newell Old Boys formasını göstermişti.

Maradona'nın oğlu, duygusal geçen birkaç gün sonrasında bu saygı gösterisinden "etkilendiğini" itiraf ederek

"Beni derinden etkiledi" diye konuştu.

Aşırı duygusal günler yaşadım. Leo'nun (jesti) özeldi, çok güzeldi. Beni epey etkiledi, ağlattı. Napoli'ninki de, Gimnasia kutlaması da, Dalma (Maradona'nın kızı) Boca'dayken yaşananlar da... Derin duygulardı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU