Vatandaştan aşı yorumu: Önce cumhurbaşkanımız, milletvekillerimiz kullansın, sonra ilk ben olacağım Çin aşısını

Aşı hakkında konuşan vatandaşlar, Çin'den gelecek aşıya güvenmiyor. En çok talep Almanya'da üretilen aşıya

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11 Aralık tarihinden itibaren 4 aşamalı ir plan dahilinde Kovid-19 aşısının vatandaşlara uygulanmaya başlanacağını açıkladı.


Independent Türkçe olarak vatandaşa Kovid-19 aşısı konusunda mikrofon uzattık. 


Aşılar konusunda yeterli bilgi sahibi olmadıklarını dile getiren bazı vatandaşlar, önce siyasetçilerin ve sağlıkçıların aşıyı yaptırması halinde güveneceklerini söylediler.


Aşı konusunda açıklama yapan sağlıkçıların da yeterli bilgiye sahip olmadıklarını dile getiren bir vatandaş, “Onların da bildikleri bizim kadar. Bu aşının gelişim aşaması bitmiş mi bilmiyoruz. Peki biz neden Alman aşısı kullanamıyoruz? Niye o 1 milyon geliyor da Çin aşısı 50 milyon geliyor? Beşinci sınıf ülke vatandaşlarına Çin aşısı, zenginlere, Avrupalılara, ekonomisi düzgün olanlara Alman aşısı. Biz onu niye kullanalım ki diye konuştu.
Çin’in geliştirdiği aşıya güvenmediğini söyleyen bir başka vatandaş ise “Ne kendime yaptırım ne de çocuğuma. Test edilen gerçek bir aşı isteriz” diye konuştu.


Vatandaşların ortak şikayeti ise toplu taşımada yaşanan yoğunluk ve alınan kısıtlama tedbirleri sırasında vatandaşa yeterli maddi yardım yapılmaması.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU