Sakine bebeğin ölümü için suç duyurusu yapıldı

Koronavirüs salgınının Türkiye’de ki en küçük kurbanı 1,5 yaşındaki Sakine Akdağ’ın ailesi suç duyurusunda bulundu. Aile, Sakine’ye 21 gün test yapılmadığını, minik bebeğin geç tıbbi müdahale nedeniyle hayatını kaybettiğini iddia etti

1.5 yaşında hayatını kaybeden Sakine Akdağ'ın ailesi sorumluların cezalandırılmasını istedi / Fotoğraf: Independent Türkçe

Batman'da 28 Kasım gecesi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 1,5 yaşındaki Sakine Akdağ kayıtlara Türkiye’deki en küçük koronavirüs kurbanı olarak girdi. Minik bebeğin ailesi Sakine’nin 4 Kasım’da rahatsızlandığını ancak defalarca hastaneye götürülmesine rağmen koronavirüs testi yapılmadığını ileri sürdü.

Çoçuklarını ihmal yüzünden kaybettiklerini savunan aile konuyu yargıya taşıdı. Akdağ ailesinin avukatı Hüseyin Boğatekin, sorumlular hakkında görevi ihmal, taksirle ihmal sonucu öldürme suçlamaları ile Batman Cumhuriyet Başsavcılığına su duyurusunda bulundu.

Independent Türkçe'ye açıklamalarda bulunan Boğatekin, suç duyurusu hakkında, "İhmal ile öldürme, taksirle öldürme ve görevi ihmal vs. suçlarından görevi eksik yapan hekim, başhekim hakkında hem de uygun tedavi koşullarını oluşturamayan ve ihmali belirlenecek kamu görevlileri hakkında anne Yasemin Akdağ adına şikayetçi olduk" dedi.

 

WhatsApp Image 2020-12-03 at 12.05.26.jpeg
Avukat Hüseyin Boğatekin / Fotoğraf: Independent Türkçe​​​​​​​

 

Çocuklar etkilenmeyecek tezi çöktü

Bebeğin erken müdahale edilmesi durumunda kurtarılıp kurtarılamayacağının bilinemeyeceğini ifade eden Boğatekin şunları söyledi:

Sağlık sistemindeki aksaklıklar ve doktorların ihmallerinin olup olmadığının ayrıca tespiti için Türk Tabipler Birliği'ne de başvuruda bulunacağız.  Önümüzdeki hafta ise Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'na da ayrı bir başvuru yapıp bu konuyu da basın ile ayrıca paylaşacağız.

Kamuoyu Sakine bebeği sahiplendi ve yaşanan olay ses getirdi çünkü herkes sağlık sisteminin çöktüğünün farkında. Sakine bebeğin ölümü bu durumu toplum nezdinde bir kez daha gündeme getirdi. Ayrıca Sakine bebeğin kaybı, çocukların bu salgından etkilenmeyeceğine dair devlet tezlerinin de çöktüğünün bir kanıtıdır.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU