İmamoğlu: Engelli bireylerin sıkıntılarını 365 gün dert edineceğiz

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde konuşan İmamoğlu, yönetim olarak bütün imkanların engelliler için seferber edileceğini söyledi

Fotoğraf: İBB basın (arşiv)

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, inşaatı tamamlanan Başakşehir Kayabaşı’ndaki Özel Gereksinimli Bireyler Eğitim Merkezi’nin (ÖZGEM), 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde gerçekleştirilen açılış törenine katıldı. 

Törende konuşan İmamoğlu, kimliği yönünden çok değerli bir tesisin açılışını gerçekleştirdiklerini belirtti. 

“Yapı yetmiyor; yapının içeriği çok kıymetli” diyen İmamoğlu, engelli bireyler ve ailelerine yönelik, çağdaş dünyanın gereksinimlerine uygun alan yaratmayı amaçladıklarını vurgulayan İmamoğlu, şunları söyledi: 

Özel gereksinimi olan çocuklarına ve vatandaşlarına o toplumun sağladığı imkanlar, o toplumun çağdaşlığına işarettir diye düşünüyorum. Bu manada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde burayı açıyoruz. İBB olarak; her anımızda, her işimizde, yaptığımız her çalışmada, bütçeden, sahadaki bir yol inşasına ya da bir yapının organize edilmesinden toplumun faydalanacağı bir imkanın servis edilmesine varıncaya kadar, orada bu kesimleri hiçbir zaman ıskalamamalıyız. Engelli bireyler, dezavantajlı gruplar, kadınlar, çocuklar: tümüyle bu bütçeyi yaparken, ‘Acaba biz bunu ıskaladık mı’ diye dönüp sorgulamamız gereken unsurlardan birisi. Hatta belki de en öndeki grupların başında geliyor engelli vatandaşlarımız, bireylerimiz ve özel gereksinimi olan çocuklarımız.

"Bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz"

Başta otizmli gruplar olmak üzere, özel gereksinime, gelişime muhtaç bireylerin, çocukların, ilgilendiğinde ne kadar gelişim gösterdiklerini gözlemlemiş bir kişi olduğunu belirten İmamoğlu şöyle devam etti:

Bizim bu bireyleri, bunca sayıya sahip bu kitleyi, asla ve asla ihmal etmememiz gerekir. Bir veri var ki; özellikle otizmli bireylere, çok ilgi gösterildiğinde -yanılmıyorsam ABD’de- yüzde 85 oranında hayata katılabilmelerini sağlayan, sürdürülebilir bir eğitim verildiğini görüyoruz. Ne yazık ki bu oranda biz, çok ama çok gerideyiz. Yapacak çok işimiz var

16 bin metrekare alan üzerine kurulu merkezde hem nitelik hem nicelik açısından sıkı bir faaliyet sürecini görmek istediklerinin altını çizen İmamoğlu, “Bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz. ‘Şusu eksik, bu verilmedi, şu sağlanmadı’ gibi bahaneleri, asla bu tesislerde istemiyoruz" diye konuştu.

"Her kesimi kucaklayan bir yönetimiz"

“Engelli bireylerin sıkıntılarını, dertlerini ve çözümlerini sadece bugün değil, yıl boyu, her masada dert edinen ve çözüm üreten bir kurum olacağız” diyen İmamoğlu, “Bundan asla vazgeçmeyeceğiz. Her kurumumuzun, iştiraklerimizin, müdürlüklerimizin en sıkı danışmanlıklar aldığını biliyorum. Metrosundan otobüsüne, kaldırımından kent mobilyalarına varıncaya kadar her hassas noktada, engelli bireylerin ihtiyaçlarını giderici danışmanlıklar aldıklarını ve işin uzmanı insanlarla masada oturup bu işi konuştuklarını gözlemliyorum, takip ediyorum. Bu da beni mutlu ediyor. Her kesimi kucaklayan bir yönetimiz” dedi. 

Özel Gereksinimli Bireyler Eğitim Merkezi ÖZGEM’de, gelişimsel yetersizlik gösteren ve risk gruplarında yer alan bireylere, alanında uzman kadrolar tarafından dünya standartlarında eğitim, terapi ve destek hizmetleri sağlanacak.  Günlük 280 öğrencinin eğitim ve terapi hizmeti alabileceği merkezde; 43 eğitimci ve terapist görev alacak. ÖZGEM’de, özel gereksinimi olan bireylere Rehabilitasyon Hizmetleri, Değerlendirme ve Seans Hizmetleri Ünitesi, İlköğretim ve Destek Eğitim Ünitesi (7-14 yaş), Erken Çocukluk Ünitesi (4-6 yaş) Aile Eğitim ve Terapi Ünitesi ve Kreş destek hizmetleri verilecek.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU