Habertürk'e CHP'li Başarır'ın "Devletin ordusu Katar'a satılmış" sözleri nedeniyle ceza kesildi

Habertürk % 5 idari para, 5 kez de program durdurma cezası aldı

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), CHP'li Ali Mahir Başarır'ın HaberTürk'te katıldığı programda kullandığı "Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar’a satılmış" sözleri nedeniyle kanala program durdurma ve para cezası kesti.

RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşçı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

RTÜK, CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın Tank Paletin Katarlılara satışına ilişkin sözleri nedeniyle “devletin varlık ve bağımsızlığına, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne” aykırı yayından Habertürk’e oyçokluğuyla % 5 idari para, 5 kez de program durdurma cezası verdi.

RTÜK’ün Habertürk’e verdiği cezanın dayanağı yasadaki en ağır yaptırım 8/1/a maddesi. Kanal benzer ihlalden 2. kez ceza alırsa yayını 10 gün durdurulacak. 3. kez ceza alması hainde ise Habertürk’ün yayın lisansı iptal edilecek! Kararda ben ve Sn. @okonuralp  karşı oy kullandık.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Habertürk’te katıldığı programda Tank Palet Fabrikası’nın kastederek “Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar’a satılmış. Ben değer biçemiyorum, 20 milyar dolar olduğu söyleniyor, 50 milyon dolara satılmış. Tank palet fabrikası nedir? Ordudur tabii. Bu ülkenin namusudur. Benim namusumdur” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhur İttifakı liderlerinden tepki

MHP lideri Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da Başarır hakkında açıklamalar yapmıştı.

Erdoğan kabine toplantısının ardından şunları kaydetmişti:

CHP'lilerin sık sık yaptığı, son olarak bir milletvekilinin pervasızca tekrarladığı Türk Silahlı Kuvvetlerini hedef alan bühtan, bu zihniyetin başlı başına bir milli güvenlik meselesi haline dönüşmekte olduğunun işaretidir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU