İBB CHP Grup Başkanvekili Subaşı: AK Parti döneminde 1.5 milyon euroya füze rampasından dönüştürülmüş itfaiye aracı alınmış

Subaşı, alınan itfaiye araçlarının tek bir firma tarafından üretildiği için bakım masraflarının çok yüksek olduğunu söyledi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) CHP Meclis Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, AK Parti  döneminde alınan "Koca Yusuf" isimli itfaiye araçlarına ödenen ücretlere ilişkin açıklama yaptı.

İBB CHP Meclis Grup Sözcüsü Tarık Balyalı'nın sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği canlı bağlantıya katılan Subaşı, geçmiş döneminde yabancı bir ülkenin bir Arap ülkesine satışını yapamadığı füze rampa araçlarının itfaiye aracına çevrilip 1,5 milyon Euro'ya İBB’ye satıldığını öne sürdü.

Subaşı, şöyle konuştu:

İBB’nin 2021 bütçesinde İtfaiye Daire Başkanlığı’nın bütçesinin neden bu kadar yüksek olduğunu sorduğunda, yetkililer yeni araç alımına gideceklerini söylediler. Sebebi ise geçen dönemde İBB’ye satılan ve tanesi 1,5 milyon avro olan ve Koca Yusuf adı verilen araçların İstanbul’da sokaklara bile giremeyecek kadar büyük ve işlevsiz olması. Bir yabancı şirket, bir Arap ülkesine bu araçları füze rampası olarak satacakmış ama onlar bu araçları beğenmeyince araçları itfaiye aracı olarak değiştirip İBB’ye satmışlar. 
 

unnamed.jpg
İBB İtfaiyesi'nin envanterinde yer alan Koca Yusuf isimli itfaiye aracı / Fotoğraf: İBB​​​​​​​


Araçların yakıt tüketiminin yüzde 100 olduğunu belirten Subaşı, araçların tek bir firma tarafından üretildiği için bakım masraflarının çok yüksek olduğunu ve ayrıca hiçbir ülke tarafından söz konusu araçların da kullanılmadığını kaydetti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU