Amedspor, hakem hatalarını TFF’ye taşıdı

misli.com 2. Lig’de mücadele veren Amedspor, hakemlerin verdiği kararların ciddi puan kayıplarına neden olduğu gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuru yaptı

Fotoğraf: Amedspor

Amedspor Kulübü, misli.com 2. Lig’de son haftalarda yaşanan hakem hatalarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, hakemlerin verdiği kararların ciddi puan kayıplarına neden olduğu ileri sürüldü. Ayrıca Kovid-19 talimatları hiçe sayılarak oynanan son Kocaelispor maçında protokole ayrılan bölüme taraftarların alındığını iddia etti.

Hakem hatalarının son olarak Afyonspor müsabakasında görüldüğüne işaret edilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Bu müsabakaya Afyon şehrine komşu il olan Isparta bölgesinden Şeref Taştan’ın hakem olarak atanması kafalarda soru işaretleri bırakmıştır. Daha önceki maçlarımızda rakip takım lehine haksız kararlar vermesiyle tanıdığımız Şeref Taştan, Afyonspor müsabakamızda ise verdiği kararlarla 2 puanımızı gasp etmiştir. Hakemlik mesleğine bağdaşmayan tavır ve kararları sonucunda görev aldığı her müsabakamızda kulübümüz aleyhine çaldığı düdüklerle kulübümüze özel bir yaklaşımı olduğu izlenimi uyandırmıştır.

"Maç sahada kazanılır"

Sahada adaleti sağlamakla yükümlü hakemlerin adil bir yönetim sergilemeleri gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, “Aleyhimize verilen kararlar nedeniyle ciddi puan kayıpları yaşadık. Hakemlerin daha hakkaniyetli bir şekilde maç yönetmeleri gerektiğini ve takımımızın aleyhine verilen haksız kararların göz ardı edilmemesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor, bu hususta gerekli itirazlarımızı TFF nezdinde yapacağımızın bilinmesini isteriz” denildi.

Kocaelispor maçında rakip takım seyircilerinin usulsüz bir şekilde stadyuma alındığı iddia edilen açıklamada “Maç sahada kazanılır ilkesini aşındıran haksız rekabete neden olan bu uygulamalar biran önce sonlandırılmalıdır. Afyon maçı hakemini bir daha sahalarda görmek istemiyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

 

Independet Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU