Kocaelili engelli öğrencilerden 3 Aralık hediyesi: 2 güzel türkü seslendirdiler

Kocaeli’de özel gereksinimli öğrenciler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için bir klip hazırladı. Tozlu arşivden iki güzel türkü seslendiren öğrenciler normal gelişim gösteren arkadaşları ve öğretmenleri ile kameraların karşısına geçti

Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Kocaeli’de özel gereksimli öğrenciler ve normal gelişim gösteren sıra arkadaşları aynı klipte yer alarak “Hepimiz aynı takımdayız ve birlikte aşamayacağımız engel yok” mesajı verdiler.

175 öğrenci ve 30 öğretmenin katkı verdiği klipte özel gereksinimli öğrenciler şehirlerinin de tanıtımını yaparak “Biz de varız” dediler.

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen projede otizmli, down sendromlu, bedensel, görme ve zihinsel yetersizliği olan öğrenciler normal gelişim gösteren okul arkadaşları ve öğretmenleriyle bir araya geldiler.

“Engelsiz Kocaeli İçin Çal” klibinin çekimleri 29 farklı tarihi ve turistik mekanda 10 günde tamamlandı. TRT arşivinde de yer alan ve unutulmaya yüz tutan “Bizim Evin Yanına” ve “İki Çayır Arasında” türkülerinin seslendirildiği klipte sanatçı Bora Duran da yer aldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU