ABD'de polisin öldürdüğü oğlunun cenaze törenine giden kadın da vuruldu

Cumartesi düzenlenen merasim, hiç beklenmedik anlara sahne oldu

Törene katılanlar, silah sesinden sonra böyle kaçtı (Craig Bailey / Florida Today)

ABD'nin Florida eyaletindeki Brevard Şerifliği, cumartesi günü düzenlenen cenaze töreninde Quasheda Pierce'ın bacağından vurulması hakkında açıklama yayımladı. 

39 yaşındaki kadının gizli tutulan bir silahın yanlışlıkla ateş alması sonucunda yaralandığını söyleyen sözcü Tod Goodyear, NBC'ye yaptığı açıklamada yaralıların durumunun ağır olmadığını bildirdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olayın şüphelisi olan 16 yaşındaki çocuğun polislerle işbirliği yapmadığı ifade edilse de adı paylaşılmadı. Kurşunun Quasheda Pierce'ın bacağına girmeden önce şüphelinin bacağına isabet ettiği açıklandı. 

Cenaze töreni, polislerin 13 Kasım'da trafikte durdurmaya çalıştıkları ancak 16 yaşındaki Angelo Crooms'la birlikte kaçmaya çalışıp öldürülen 18 yaşındaki Sincere Pierce için düzenlenmişti. 

Riverview Memorial Gardens Mezarlığı'nda düzenlenen tören sırasında Pierce'ın mezarına çiçek konulurken silah sesi işitilmiş, bunun üzerine oradaki yaklaşık 50 kişi koşarak kaçmaya çalışmıştı. 

Pierce ve Crooms'un ölümü Florida'da yankı yaratırken siyahi gençleri öldüren polis memuru Jafet Santiago-Miranda olaydan sonra ücretli idari izne çıkartılmıştı. 

Olay anı görüntülerin yayımlanmasından sonra basına konuşan maktullerin aileleri ve avukatları, çalıntı araç şüphesiyle yaklaşan polis memurunun doğrudan onları öldürmek için ateş açtığını savunuyor.  

Santiago-Miranda'ya zarar vermeye niyetleri olmadığı iddia edilen iki gencin polis tarafından öldürülmesiyle ilgili soruşturma sürdürülüyor. 


Independent Türkçe, NBC News

DAHA FAZLA HABER OKU