Dışişleri Bakanlığı'ndan "Oruç Reis" açıklaması: Türkiye, Yunanistan'la ön şartsız diyalogdan yana

Bakanlık sözcüsü Aksoy yaptığı açıklamada, "Türkiye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da önkoşulsuz diyaloğa açık yaklaşımını sürdürecektir" dedi

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanlığı, Doğu Akdeniz'de faaliyet gösteren Oruç Reis gemisinin Antalya limanına geri dönmesi ve Türkiye ile Yunanistan arasındaki krize ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Yunanistan Oruç Reis’i bahane göstererek diyaloğa yanaşmıyordu. Oruç Reis çalışmalarını tamamladı, bu durumda Yunanistan’ın tutumunda bir değişiklik öngörüyor musunuz?" sorusuna yazılı cevap veren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Oruç Reis'in Antalya Limanı'na dönmesinin ardından Yunanistan'la ön koşulsuz diyaloğa açık yaklaşımın sürdürüleceğini kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aksoy açıklamasında şunları kaydetti:

Bilindiği üzere, Türkiye başından beri Yunanistan ile önşartsız diyalogdan yanadır. Nitekim, Yunanistan ile istikşafi görüşmelerin yeniden başlatılması konusunda mutabakata varılmış, ancak Yunanistan’ın Oruç Reis’in sahada olduğu gerekçesiyle geri adım atması nedeniyle görüşme tarihi belirlenememiştir.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız, Oruç Reis’in Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerini tamamlayarak, 29 Kasım 2020 günü Antalya’ya döndüğünü duyurmuştur.

Türkiye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da önkoşulsuz diyaloğa açık yaklaşımını sürdürecektir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU