Rus kanalına röportaj verdiği için tepki çekmişti... Trump'ın Kovid-19 danışmanı istifa etti

Kasım ayı başında Rus RT kanalına bir röportaj veren Atlas, kamuoyunda ciddi eleştiri alınca kanalın, ABD Yabancı Ajanlar Kayıt Yasası'na tabi olduğunu bilmediğini söylemişti

Rus RT kanalına bir röportaj veren Atlas, ciddi eleştiriler alınca kanalın ABD Yabancı Ajanlar Kayıt Yasası'na tabi olduğunu bilmediğini söylemişti / Fotoğraf: RT

ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) Danışmanı Dr. Scott Atlas görevinden istifa ettiğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kovid-19 salgınından en kötü etkilenen ülkelerin başında gelen ABD'de kamuoyunda sıkça eleştirilere uğrayan Dr. Atlas, ilk olarak Fox News kanalında yer alan yazılı bir açıklamayla istifasını duyurdu.

Trump'a gönderdiği istifa mektubunda, "ABD Başkanı özel danışmanlığı görevimden ayrıldığımı bildiriyorum" ifadesini kullanan Atlas'ın görevden ayrılmasında, Trump'ın 3 Kasım'daki başkanlık seçimlerini kaybetmesinin ana neden olduğu belirtiliyor.

Maske konusundaki paylaşımı Twitter tarafından kaldırılmıştı

Yaklaşık 4,5 ay önce bu göreve getirilen Atlas, özellikle maske konusundaki açıklamaları sebebiyle medyada yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. Maskelerin işe yaramadığını iddia eden bir tweet atan Atlas’ın paylaşımı Kovid-19 Yanıltıcı Bilgi Politikası'nı ihlal ettiği gerekçesi ile Twitter tarafından kaldırılmıştı.

Kasım ayı başında Rus RT kanalına bir röportaj veren Atlas, kamuoyunda ciddi eleştiri alınca kanalın, ABD Yabancı Ajanlar Kayıt Yasası'na (FARA) tabi olduğunu bilmediğini söylemişti.

ABD Başkanı Donald Trump, ülkede bulaşıcı hastalıklarla mücadele konusundaki en kıdemli isimlerden biri olan ve kendisinin salgını ele alış biçimini eleştiren Anthony Fauci ile de sık sık ters düşmüştü.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU