Murat Dalkılıç: Cumhurbaşkanlığı konserleri sayesinde müzisyen arkadaşlarımız evlerine ekmek götürdü

Konserlerin maliyetinin 30 milyon lira olduğu iddiasını yalanlayan İletişim Başkanlığı, ne kadar harcandığını ise açıklamamıştı

Dalkılıç, Cumhuraşkanı Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki davete katılmıştı / Fotoğraf: AA

Şarkıcı Murat Dalkılıç, Yeditepe Konserleri'ne yöneltilen eleştirilere tepki gösterdi. "Cumhurbaşkanlığı konserleri sayesinde müzisyen arkadaşlarımız evlerine ekmek götürdü. Geniş bir sanatçı kadrosu vardı" diyen Dalkılıç, bu konserlerin siyasete alet edilmemesi gerektiğini belirterek "Sanatçının mahallesi olmaz" ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen Yeditepe Konserleri'nde yer alan Şarkıcı Murat Dalkılıç, Sabah yazarı Tuba Kalçık'ın "Bu konserlere katılan sanatçılar sosyal medyada eleştirilmişti" şeklindeki hatırlatması üzerine şunları söyledi:

"Bu konuyla ilgili bizi eleştirenlere ilk tepkiyi gösteren sanatçı benim. Cumhurbaşkanlığı konserleri sayesinde müzisyen arkadaşlarımız evlerine ekmek götürdü. Geniş bir sanatçı kadrosu vardı konserlerde. Yer almadıkları için konserleri eleştirmek, oranın sanatçısı, buranın sanatçısı diye ayrım yapmak çok yanlış. Unutmamak gerekiyor ki, bu etkinlik sayesinde müzik sektöründeki emekçi arkadaşlarımız para kazandı"

"Tabii ki bu konserlerde yer alacağım" diyen Dalkılıç, "Konserlere siyaset üstü bakmamız gerekiyor. Bu konserler siyasete alet edilmemeli, sanatçıyız biz. Her görüşten, kesimden insana müziğimizle ulaşıyoruz. Sanatçının mahallesi olmaz. Ben kendimi ne bir partiye, ne de bir mahalleye ait görüyorum. Siyaset üzerinden Cumhurbaşkanlığı Konserleri'ne yapılan eleştirileri de bu yüzden haksız buluyorum" şeklinde konuştu.

1 ay için başladı yaz boyunca sürdü

Koronavirüs salgınında 1 Haziran itibariyle normalleşmeye geçilmesinin ardından 9 Haziran’da başlayacaüı ve bir ay boyunca her gün gerçekleştirilecek “İstanbul Yeditepe Konserleri”nde yaklaşık 60 sanatçının sahne alacağı açıklanmıştı. Ancak organizasyonunu Poll Production’un üstlendiği konserler serisi eylül ayı boyunca da devam etti.

Maliyeti çok tartışıldı

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 30 milyon TL’ye mal olduğu öne sürülen seyircisiz “İstanbul Yeditepe Konserleri”ni Meclis gündemine taşıdı.

Pandeminin yarattığı ekonomik kriz ortamında iktidarın IBAN numarası vererek halktan para topladığını hatırlatan Bulut, “30 milyonluk bu israfın gerekçesi nedir?” diye sordu. 

CHP’li Bulut’un soru önergesine şu ana kadar yanıt verilmedi.

Ancak, haziran ayında İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen "İstanbul Yeditepe Konserleri"ne ilişkin açıklama yaptı.

Konserin maliyeti hakkında bilgi verilmeyen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Milletimizin salgın nedeniyle içinde bulunduğu sıkıntılı ortamı bir nebze olsun hafifletmek ve uzun zamandır durgun olan müzik sektörüne destek olmak amacıyla düzenlediği konserleri siyasi malzeme olarak kullanmak samimiyetten uzak bir eylemdir.

Her sektöre destek olduğumuz gibi müzik sektörüne de destek olmak ve o sektördeki emekçilerin ailelerini düşünmek bir mecburiyettir. Emekçileri sadece kirli siyasetlerine alet edebildikleri sürece seven sözüm ona emekçi dostu çevreler bir kez daha gerçek yüzünü göstermiştir.

Kimler sahne aldı?

9 Haziran’da ilki yapılan Cumhurbaşkanlığı ve İletişim Başkanlığı sosyal medya hesaplarında yayınlanan  konserlere katılan sanatçılar şöyle:

Ajda Pekkan, Sibel Can, Demet Akalın, Alişan, Funda Arar, Hakan Peker,  Ümit Besen, Cengiz Kurtoğlu, Arif Susam, Işın Karaca, Coşkun Sabah, Serdar Ortaç, Sinan Akçıl, Muazzez Ersoy, Zekai Tunca, Özhan Eren, Orhan Hakalmaz, Ceyhun Çelikten, Ebru Yaşar, Bülent Serttaş, Nükhet Duru, Selami Şahin, Hande Yener, Kutsi, Murat Dalkılıç, Gökhan Tepe, Yavuz Bingöl, Hilal Özdemir, Fatih Kısaparmak, Gülay, Zerrin Özer, Ümit Sayın, Melihat Gülses, Sami Özer, Uğur Işılak, Şükriye Tutkun,  Mustafa Keser, Burcu Güneş, Özdemir Erdoğan, Emre Altuğ, Metin Şentürk, Derya Uluğ, Murat Kekilli, Merve Özbey, Berkay, Bengü, Suzan Kardeş, Sami Levi, Alpay, Eda-Metin Özülkü, Emre Kaya, Çelik, 90’lar, Ceyhun Damla, Yusuf Güney, Bekir Ünlüataer, Haktan, Tuğçe Tayfur, Yalın, Dilan Çıtak, Serkan Kaya, Mine Koşan, Mustafa Sandal, Elif Kaya, Buray, Fikret Dedeoğlu, Ömer Çelik, Alper Kış, Aykut Kuşkaya, Mustafa Demirci, Ömer Karaoğlu, Mustafa Yüncüoğlu, Niran Ünsal, Mümin Sarıkaya, Kibariye, Altay, Eşref Ziya, Dursun Ali Erzincanlı, Nadide Sultan, Yaşar İpek, Ceylan, Mahmut Tuncer, Ekin Uzunlar, İrem Derici, Zeliha Sunal, Ali Kınık, Seda Sayan, Ahmet Selçuk İlkan, Burhan Çaçan, Aslı Hünel, Ferhat Göçer, Ömür Gedik, Doğuş, Hande Ünsal, Bahadır Ttlıöz, Cem Belevi, Deniz Seki, Berksan, Yonca Evcimik, Ufuk Yıldırım, Safiye Soyman, Nev, Bedia Akartürk, Yücel Arzen

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU