"Güney Afrika'dan Kudüs'e yürüyerek geldim" demişti, Müslümanların hac paralarını çarpan bir dolandırıcı çıktı

Güney Afrikalı yetkililer, İsrail, Filistin ve Ürdün'den adaletle yüzleşmesi için Stakala'yı sınır dışı etmelerini istedi

Stakala, 26 Kasım'da Kudüs'te bu pozu vermişti (AbdalhakimWadi/Twitter)

Güney Afrika'nın Cape Town kentinden yola çıkıp yürüyerek 26 ayda Kudüs'e vardığını söyleyen, burada Kubbet'üs -Sahra önünde fotoğraf çektirip Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye'yle birebir görüşen adamın aslında bir dolandırıcı olduğu belirtildi.

Middle East Monitor sitesinin haberine göre kendisi de çıktığı bu yolculuğu hacda tamamlama niyetinde olduğu konuşulan Şehid bin Yusuf Stakala'nın, aslında ülkesinde umreye ve hacca gitmek isteyen Müslümanları dolandırıp paralarını çaldığı iddia edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Güney Afrika'da yayımlanan Faysal Said Şov programında yıllar önce Stakala'ya dair suçlamaların detaylarına yer verildiğini fark eden haber sitesi, "yürüyerek Kudüs'e varış" hikayesine dair haberlerini kaldırdıklarını ifade etti.

Sosyal medyada yayılan bir videoda Stakala, Afrika'yı yürüyerek geçip Gazze Şeridi'ne gittiğini ancak İsraillilerin içeri girişine izin vermediğini, bunun üzerine Sina üzerinden Mısır'a döndüğünü, Akabe Körfezi üzerinden Ürdün'e gittiğini, buradan işgal altındaki Batı Şeria'ya ve en nihayetinde Kudüs'e ulaşabildiğini ileri sürmüştü.
 


Aleyhindeki suçlamalarla ilginç bir tezat oluşturacak şekilde, Stakala niyetinin, koronavirüs salgını sonrası sınırlar yeniden açıldığında Ürdün'e geri dönmek ve hac ziyaretini gerçekleştirmek için Medine ve Mekke'ye gitmek olduğunu iddia etmişti.

Ancak sitenin haberine göre, Pretoria yetkilileri, İsrail, Filistin ve Ürdün'deki mevkidaşlarından Stakala'nın adaletle yüzleşmesi için Güney Afrika'ya sınır dışı edilmesi talebinde bulundu.


Independent Türkçe, Middle East Monitor  

DAHA FAZLA HABER OKU