BAE'li iki iş insanı, Ben Gurion Havalimanı'nda yapılan hatalar nedeniyle İsrail'e giremedi

İsrail havaalanı yetkilileri cumartesi günü BAE'den gelen iki üst düzey iş insanı ve eşlerine korona testlerine ilişkin ellerinde bulunan belgelerle İsrail'e girmelerine izin vermeyeceklerini bildirdi

Fotoğraf: Şarku'l Avsat

İsrail hükümeti dün, BAE ile düzenli havacılık ilişkileri kurulması için hazırlanan anlaşmayı onayladığını duyurdu.

Açıklamada ayrıca Tel Aviv'de, Ben Gurion Havaalanı'nda meydana gelen ve iki ülkeden iş insanlarına "utanç ve rahatsızlık" veren iki diplomatik olay yaşandığı bildirildi.

Söz konusu olaylardan ilkinde, İsrail havaalanı yetkilileri cumartesi günü BAE'den gelen iki üst düzey iş insanı ve eşlerine korona testlerine ilişkin ellerinde bulunan belgelerle İsrail'e girmelerine izin vermeyeceklerini bildirdi.

Ülkelerinde tanınmış söz konusu iş insanları, iki ülke arasındaki uçuşların başlamasından sadece iki gün sonra İsrail'e gitti.

Israel Hayom gazetesinin internet sitesinde, uçağın Ben Gurion Havaalanı'na inmesinin ardından, iş insanlarının "Laser Modeling" şirketinden özel bir davetle geldiklerini belirtmelerine rağmen havalimanındaki yetkili makamları İsrail'e girmelerine izin vermedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konut ve Göçmenlik Dairesi çalışanları, iş insanları ve eşlerinin koronavirüsle  ilgili sağlık izin formu bulundurmadıklarını iddia etti. Yetkililerin bu tavrından öfkelenen BAE'li misafirler ise ülkelerine geri döndüler. 

Yaşanan ikinci olayda, aralarında tanınmış iş insanlarının da bulunduğu 10 İsraillinin Dubai'ye giden uçağa binmesi engellendi.

Söz konusuziyareti  Café Cafe ağının sahibi Ronen Namni organize etmişti. Namni, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

Bir iş gezisi için Dubai'yi ziyaret etmemiz gerekiyordu. Orada bizi bekleyenler vardı. Uçağa binmemiz, vizelerde sorun olduğu gerekçesiyle engellendi. Garip olan şey, bizim projelerimize ortak olan eşimin geçen ay oraya iki kez seyahat gerçekleştirmesi ve herhangi bir sorunla karşılaşmamasıdır.


Söz konusu olaylar, havalimanı yetkilileri tarafından "kasıtsız bir hata" olarak görülmesine karşın iki ülke arasındaki ilişkilerle ilgilenen iş insanları ve yetkililer arasında hoşnutsuzluk yarattı.

İsrailli havayolları, 3 İsrail ve 2 BAE havayolları şirketinin düzenlediği uçuşlarla Dubai'yi önümüzdeki ay 50 bin İsraillinin ziyaret edeceğine yönelik tahminler yayınlamıştı.

İsrail'de hükümetin dün düzenlediği haftalık toplantıda BAE ile ilki düzenli havacılık ilişkilerinin kurulması, ikincisi de ileri bilim ve teknolojinin desteklenmesi ve geliştirilmesi alanlarında iş birliği tesis dilmesiyle ilgili iki anlaşmayı onayladı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU