Fatih Erbakan'dan iktidara Borsa İstanbul tepkisi: Hükümete uyarıda bulunuyoruz artık bu yolun sonu çıkmaz sokaktır

Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan, "Varımızı yoğumuzu satarak veya millete yük yükleyerek değil Allah'ın ülkemize vermiş olduğu nimetleri kaynağa dönüştürerek üretmek ve bunlar ile millete hizmet etmek mecburiyetindeyiz" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan partisinin Aylık Olağan İl Başkanları toplantısı öncesi gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Erbakan, Borsa İstanbul'un yüzde 10 hissesinin Katar'a devri ile ilgili değerlendirmesinde, "Varımızı yoğumuzu satarak veya millete yük yükleyerek değil Allah'ın ülkemize vermiş olduğu nimetleri kaynağa dönüştürerek kaynak üretmek ve bunlar ile millete hizmet etmek mecburiyetindeyiz" ifadelerini kullandı.

Satış işleminin şeffaflık ilkesine aykırı şekilde gerçekleştirildiği eleştirisini de yapan Erbakan, şöyle konuştu:

Maalesef AK Parti Hükümeti 18 yıldır kaynak ihtiyacı sırasında izlediği politika yeni vergiler üretmek, mevcut vergileri arttırmak, zam yapmak, eldeki varlıkları satmaktan başka bir şey olmamıştır. Ve bununla birlikte iç ve dış borçlanmaya giderek borçlanmamızı arttırmaktır. Borsa İstanbul'un yüzde 10 hisselerinin satılması da millete artık yük yüklenemeyeceği için, borçlanmaya da gidilemeyeceği için eldeki kalan son varlıkları satma yoluna gidilmesidir. Bu nedenle hükümete uyarıda bulunuyoruz artık bu yolun sonu çıkmaz sokaktır.  Ayrıca bu satış şeffaflık ilkesine de uygun değil. Hisselerin hangi şartlar ile satıldığı, ne kadar bedelle satıldığı hiçbir şekilde kamuoyu ile paylaşılmamıştır. Ancak kesin rakam bilinmemekle birlikte Borsa İstanbul A.Ş. yüzde 10'luk hissenin tahmini olarak 150 ila 200 milyon dolara satıldığı ifade edilebilir. Bu noktada şu gerçeği de hatırlatmamız gerekir ki bu satış, kasım ve aralık aylarında faiziyle birlikte 11 milyar dolar, önümüzdeki 1 senelik süreçte 170 milyar dış borç geri ödemesi yapmak zorunda olan Türkiye ekonomisinin derdine derman olamaz. Bir başka deyişle bu satıştan elde edilen gelir borç- faiz ekonomisi canavarının dişinin kovuğuna yetmez.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İktidara israf eleştirisi

TÜİK'in kasım ayında açıkladığı yıllık enflasyon oranı yüzde 11.9 olarak gerçekleştiğini hatırlatan Erbakan, milyonlarca memura verilecek zam oranın aslında zam olmadığını, memurun alım gücünün her sene eridiğini, memur maaşlarının; açıklanan gerçek olmayan enflasyon rakamları altında ezildiğini ifade ederek, "Yeniden Refah Partisi olarak buradan Hükümetimize  sesleniyoruz; Bir devletin itibarı makam araçlarıyla, makam uçaklarıyla çarkıfelek meyveli resepsiyonlarıyla değil emeklisinin memurunun yaşam standartlarıyla ölçülür. Yeniden Refah Partisi olarak emeklimizin, işçimizin, memurumuzun, öğretmenimizin yaşadğı sıkıntıların farkındayız. Biz de aynen 54. Hükümette Erbakan hocamızın yaptığı gibi iktidara geldğimizde ilk senemizde işçimize memurumuza emeklimize yüzde 50 yapacağımızın sözünü veriyoruz" dedi.

'Eğitim sistemimiz Amerikan emperyalizmine teslim edilmiştir'

'En önemli beka meselemiz eğitimiz sistemimizin dış müdahalelerden bağımsız gerçekten milli bir eğitim sistemi olması hususudur' diyen Erbakan, ülkemizde hala yürürlükte olan Fullbright Anlaşması'nın milli yapımıza ve bağımsızlığımıza yönelik en büyük tehdit olduğunu söyledi.

Erbakan konu ile ilgili şunları kaydetti: 

Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı kuruluşu kısa adı  Pisa'nın öğrenci kalitemize verdiği notlar ortadadır. Öğretim kalitesi açısından 130 ülkeden 97. sırada olduğumuzu ortaya koyan Dünya Ekonomik Forumu raporu ortadadır. Türkiye 21. asra geldiğimiz şu günlerde eğitim kalitesi açısında Kamboçya, Nikaragua ve Tanzanya ile aynı seviyede bir eğitim kalitesine sahiptir. Yine Amerikan kontrolündeki bu komisyonun üniversitelerimizi getirdiği seviye ortadadır. Dünyada İlk 500 üniversite içine çoğu yıllar üniversitelerimiz girememektedir. Bizler Yeniden Refah Partisi olarak öğrenci, akademisyen, eğitimci değişim programı gibi lanse edilen Fullbright Ekonomi Eğitim Anlaşmasının asıl amacının Milli Eğitim sistemimizi kontrol etmek ve Amerikan menfaatlerine dış güçlerin menfaatlerine uygun hale getirmek olduğunu altını çizerek ifade ediyoruz. Hükümetimiz tarafından 16. sının deneneceği açıklanan yeni eğitim sistemimizin hayata geçirilmesinden önce Amerika ile yapılan söz konusu anlaşmanın bir an evvel yırtılıp atılması gerektiğini ifade ediyoruz.

Cumhurbaşkanına kritik çağrı: Bu anlaşmayı iptal edin  

Açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslen Erbakan, "Eğitim ve kültür alanında başarısız olduklarını itiraf eden cumhurbaşkanımıza diyoruz ki her şeyden önce eğitim ve öğretim sistemimizi müfredatımızı gerçekten milli bir hale getirin, Amerika ile yapılan bütün bu anlaşmaları bir an evvel ortadan kaldırın. Fullbright Anlaşması hala yürürlüktedir ve Amerika veya dış güçlere bugün veya yarın istedikleri müdahaleyi yapma imkanı açıkça sunmaktadır. Fullbright Anlaşması her yıl birkaç yüz öğrenci akademisyen göndermek adına 27 milyon öğrencimizi ifsad eden geleceğini karartan akıl dışı bir anlaşmadır.  Milli Görüş'ün temsilcileri olarak biz çok iyi biliyoruz ki bir ülkenin asıl zenginliği topu tankı tüfeği değil Milli ve manevi değerlerine bağlı ilim sahibi evlatlarıdır" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU