Maradona'nın doktoru hakkında "ihmal sonucu ölüme sebebiyet verme" iddiasıyla soruşturma başlatıldı

Savcılar, Maradona'nın ölümünde ihmali olup olmadığını araştırmak için doktoru hakkın soruşturma başlattı. Evinde arama yapılan doktorun bilgisayarlarına el koyuldu

Fotoğraf: AA

Arjantin'de savcılar, Diego Maradona'nın ölümünün ardından, doktoru Leopoldo Luque hakkında "olası ihmal sonucu ölüme sebebiyet verme" iddiasıyla soruşturma başlattı.

Başkent Buenos Aires'te polis, ihmal bulunup bulunmadığını belirlemek için doktor Luque'nin evinde ve özel kliniğinde arama yaptı.

Güvenlik güçleri, aramalarda bilgisayarlar, cep telefonları ve tıbbi notlara el konulduğunu belirtti.

Maradona'nın evindeki son günlerinde neler yaşandığını belirlemeye çalışan savcılar,  evindeki tedavi döneminin klinikten taburcu edilmesin kurallara uygun olmadığından şüpheleniyor.

Bu kurallara göre, "madde bağımlılığı konusunda uzman" bir hemşire ekibinin 24 saat esasına göre bulunması, bir olumsuzluk halinde çağırılacak doktorların olması ve şok cihazı bulunan bir ambulansın da hazır beklemesi gerekiyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Doktorundan açıklama

Basın mensuplarına açıklama yapan Dr. Luque ihmal iddialarını reddetti.

"Neyden sorumlu olduğumu biliyor musunuz?" diyen Luque, "Ona bakmaktan, onu sevmekten, ona yardım etmekten. Herkes "O adamı bırak eğer ona bir şey olursa herkes bu işten sıyrılmaya çalışacak" dediklerine orada olmaktan. Ben onun yanındaydım, çünkü o benim arkadaşımdı" dedi. 

Luque kendisi ile sağlık ekibine yöneltilen suçlamaları reddederek şunları kaydetti:

Bunlar araştırılacak şeyler ama size söylüyorum, bu beni değiştirmez. Onu seviyorum ve birisi ona kötü davranmış olsaydı, bunu söylerdim. Ama kötü bir şey görmedim, hepimiz elimizden gelenin en iyisini yaptık.

Maradona, ay başında hastaneye kaldırılmış ve beyin ameliyatı geçirmiş, taburcu edildikten sonra 25 Kasım'da "Kronik kalp yetmezliğine bağlı akut akciğer ödemi" nedeniyle hayatını kaybetmişti.
 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU