İran: Fahrizade'yi öldürenlere "hesaplı ve kararlı" bir karşılık verilecek

İran dini liderinin üst düzey danışmanı Kharrazi, "Şüphesiz İran, Muhsin Fahrizade'yi İran milletinden koparan suçlulara düşünülmüş ve kararlı bir cevap verecektir" dedi

Fotoğraf: Reuters

İran dini lideri Ali Hamaney'in üst düzen danışmanı Kamal Kharrazi, nükleer bilim uzmanı Muhsin Fahrizade'nin saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı.

Reuters'ın haberine göre, Kharrazi, üst düzey bilim insanının öldürülmesine "hesaplı ve kararlı" bir karşılık verileceğini söyledi.

Aynı zamanda İran Dış İlişkiler Stratejik Konseyi başkanı olan Kharrazzi yaptığı açıklamada, "Şüphesiz İran, Muhsin Fahrizade'yi İran milletinden koparan suçlulara düşünülmüş ve kararlı bir cevap verecektir" dedi.

İran'da yayımlanan bir gazete ise Tahran'ın intikam için Hayfa kenti de dahil olmak üzere İsrail'e saldırı düzenlenmesini istedi.

Ne olmuştu?

İran nükleer programının kilit isimlerinden Muhsin Fahrizade, Tahran eyaletine bağlı Absederd ilçesinde aracına düzenlenen saldırıda hayatını kaybetti. 

İranlı dini liderler ve askeri yetkililer bilim insanının öldürülmesinden İsrail'i suçladı. İran 2010'dan bu yana suikaste kurban giden İranlı nükleer bilim insanlarının ölümünden İsrail'i sorumlu tutuyor.

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, saldırıda İsrail'in rolü olduğuna dair ciddi belirtiler bulunduğunu söyledi.

Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Hüseyin Selami, Fahrizade'nin ölümünden İsrail'i sorumlu tutarak, "Geçmişte sahada hiçbir adımı karşılıksız bırakmayacağımızı gösterdik" ifadelerini kullandı. 

Netanyahu, Nisan 2018'de yaptığı bir açıklamada İranlı nükleer bilimci Fahrizade'ye işaret etmiş ve "Bu ismi unutmayın" demişti.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU