İskeçe Müftüsü’nün evinin asansörüne 'En iyi Türk ölü Türktür' yazdılar

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’nin şehir merkezinde ailesiyle birlikte yaşadığı apartmanın asansörüne kırmızı boya ile hakaret ve ırkçı tehditler içeren yazılar yazdı. Yazıyı yazanların kimliği henüz tespit edilemedi

Kolaj: Independent Türkçe

Batı Trakya’da, seçilmiş İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, ailesiyle kaldığı apartmanın asansörüne Yunanca olarak kendisini hedef alan küfür ve tehdit içeren ırkçı yazılar yazıldığını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mete, olayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı fotoğraflı paylaşımda, "Azınlık rahattır, eşitlik vardır' diyenlerin bu gibi saldırıları görmeleri lazım." ifadesini kullandı.

İskeçe Müftüsü Mete, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Dünya, pandemi ve ölümlerle uğraşırken maalesef 'H.A' imzasıyla 'İyi Türk, ölü Türk'tür' ve 'Hoca, yüzüne …' yazıları, kaldığımız binanın asansör aynasına yazılmıştır. Öncelikle Türklüğümüzü tasdik etmeleri takdire şayandır. Ancak 'azınlık rahattır, eşitlik vardır' diyenlerin bu gibi saldırıları görmeleri lazımdır. Azınlığa saldıran siyasetçiler, basın, bu durumlara hala üç maymunu mu oynayacaktır? Bina sakinleri, emniyeti aramış ve polisler ilgilenmiştir. Yetkililerin bunu dikkate almalarını umuyoruz"

foto.jpg
Fotoğraf. Facebook/Ahmet Mete

 

Dışişleri Bakanalığı'ndan kınama

Türk Dışişleri Bakanlığı ise yaptığı açıklamayla olayı kınadı. Açıklamada, “Söz konusu olay Yunanistan’da ırkçı ve fanatik grupların Batı Trakya Türk Azınlığı’nın varlığına ve temsilcilerine yönelik tahammülsüzlüğünü bir kez daha gözler önüne sermiştir. Yunan devletinden menfur olaya ilişkin soruşturmayı gereken ciddiyet ve hassasiyetle yürüterek olayı aydınlatmasını ve faillerinin adalet önüne çıkarılmasını bekliyoruz” denildi.

'İnsan haklarını hatırlayın'

TBMM Başkanı Mustafa Şentop sosyal medya hesabında “Batı Trakya’da İskeçe Müftüsü Sayın Ahmet Mete’nin evine yapılan saldırıyı kınıyorum. Türk azınlığın haklarını koruma sorumluluğunu taahhüt edenlerin dikkatini çekiyorum. Umarım AB, saldırıya uğrayan bir Müslüman olduğu zaman da insan haklarını hatırlar” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da sosyal medya hesabında “İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’ye önelik saldırıyı şiddetle kınıyor, Batı Trakya’da Türk azınlığına ve temsilcilerine yönelik ırkçı gruplar tarafından sürdürülen nefret dolu tutumun faillerinin Yunanistan makamlarınca bir an önce adalet önüne çıkarılmasını bekliyoruz” ifadesini kullandı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU