Avrupa'yı 6 yıldır dolaşan Britanyalı kadın, Pireneler'de kayboldu

37 yaşındaki Esther Dingley'den bir haftadır haber alınamıyor

18 yıldır birlikte olan çift, yolculuklarında yanlarına köpeklerini de almıştı (Estheranddan)

Partneri Dan Colegate'le birlikte 2014'ten beri Avrupa'yı gezen Esther Dingley'e ulaşılamıyor. 

Colegate, geçirdiği ameliyattan sonra ağır bir enfeksiyon kapmış ve ölümden dönmüştü.

Çift bu deneyimin ardından her şeyi geride bırakıp Avrupa'yı gezmeye karar vermiş, yolculuklarını bloglarından yayınlamaya başlamıştı.

Yolculuklarının bu bölümünde partneri Fransa'nın Gaskonya bölgesinde kalmayı tercih ederken, Dingley tek başına yola çıkma kararı aldı.

Dingley gezisi sırasında en son geçen hafta pazar günü partneriyle iletişime geçti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

WhatsApp üzerinden Colegate'i arayan kadın, Fransa-İspanya sınırındaki Pic de Sauvegarde bölgesinde olduğunu söylemişti.

Partneri, konuşmalarında herhangi bir terslik sezmediğini, Dingley'nin kendisini çok özlediğini ve görmek için sabırsızlandığını söylediğini belirtti.

Bir aylık gezinin çarşamba günü sonlanması planlanıyordu fakat kadından pazar gününden beri haber alınamaması üzerine arama kurtarma ekipleri harekete geçti.

Dingley'nin en son Fransa-İspanya sınırında yer alan Pireneler'in, Fransa tarafında kalan Port de Vénasque geçidinde pazar günü görüldüğü biliniyor. 

Colegate, partneri için paylaştığı Facebook gönderisinde şunları yazdı:

Bu paylaşımla sizden dua, dilek, mum fark etmez, elinizdeki imkanlarla bana destek olmanızı rica ediyorum yalnızca. Şahsen böyle şeylere inanmasam da bu müthiş insan (Dingley) olumlu düşüncenin gücüne inanıyor. Ben de şu anda bulunmasına yardımcı olabilecek her şeye varım. Ona ihtiyacım var. Başka türlüsünü düşünemiyorum bile. Şimdi onu aramak için yola çıkıyorum. Dolayısıyla mesaj ya da yorumlara cevap yazamayabilirim. Aceleyle yazıyorum, kusura bakmayın.


Colegate, bu paylaşımdan sonra Fransız polisinin helikopter ve köpeklerle yürüttüğü arama kurtarma çalışmalarına katıldı. 

 


Independent Türkçe, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU