Avengers: Endgame'in yönetmeninden yeni Netflix filmi Musul: IŞİD'e karşı savaşa katılan polisin hikayesi

Joe ve Anthony Russo, Netflix'in Musul filminin yapımcıları arasında yer alıyor

Suhail Dabbach, Adam Bessa gibi isimlerin yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda Matthew Michael Carnahan oturuyor (Netflix)

Russo Kardeşler, Marvel Sinematik Evreni’nde Avengers: Endgame’i çekerek Sonsuzluk Destanı’nın unutulmaz biçimde sona ermesini sağlayarak sinema tarihine isimlerini yazdırmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avengers: Endagame vizyona girdiği dönemde tarihi bir başarı elde ederek tüm zamanların en çok hasılat yapan filmleri listesinde birinci sıraya yerleşmişti. 

Joe ve Anthony Russo’nun isimlerinin yer aldığı yeni Netflix filmi Musul (Mosul) görünüşe göre Avengers: Endgame’den hayli farklı bir karaktere sahip. Musul, Iraklı muhalif bir birliğin hayatını kurtardığı genç bir polisin IŞİD’e karşı savaşmasını konu alıyor.

We Got This Covered’a konuşan Joe Russo, filmin yapım sürecini şu şekilde anlattı:

Türlerle büyüdük, çocukken tür bağımlısıydık ve bence Truva Atı fikirlerinizi tür unsurları nedeniyle insanların izlemeye zorlandığı diğer anlatma türlerinde yapamayacağınız biçimde bir türe dönüştürebilmenizin yolu var.

Bu yüzden yüksek türün arzuladığımız şey olduğunu düşünüyorum çünkü onu tematik ya da politik ya da insanların normal olarak ele almak istemeyeceği konularla aşılayabilirsiniz.

Relic filminin Alzaymır’ı ele alış biçimini düşünürseniz, biriyle oturup Alzaymır üzerine filmin size sevdiğiniz birini kaybetmeye dair verebileceği mesajdan daha rahat biçimde konuşabilirsiniz. Benzer biçimde Musul’da da olduğu gibi yeterince temsil edilmeyen bir kültür hakkında geleneksel savaş filmlerinde gördüğünüz tür tekniklerini kullanarak hikaye anlatmaya çalışıyoruz.

Bunların hepsi doğru fakat bu onu Batılı izleyici açısından empati kurabilmeleri, hikayenin parçası olabilmeleri ve hikayeyi anlayabilmeleri için daha izlenebilir kılıyorsa, daha fazla insanın izlemesini ve anlamasını sağlaması daha iyi.

Belirgin bir ajandamız olduğunu düşünmüyorum, sizin de söylediğiniz gibi projeye heyecan duyuyor muyuz? Fim yapımcısına dair heyecan duyuyor muyuz?Söylemeye çalıştıkları şeye dair heyecan duyuyor muyuz? Bahsettiğiniz tüm bu filmler önemli olduğunu düşündüğümüz konulara dair kendi politik ve tematik ajandalara sahip.

 

 

Netflix’te Kasım’da yayımlanan Musul, önemli bir izleyici toplamına ulaştı ve Türkiye’de en çok izlenenler arasında 3. sırada yer alıyor. 

 

Independent Türkçe, We Got This Covered

DAHA FAZLA HABER OKU