Paris'te polis şiddeti: Suriyeli gazeteci hastaneye kaldırıldı

Sınır Tanımayan Gazeteciler olaya tepki gösterdi

Protestoların merkezindeki yasa tasarısı, Fransa Ulusal Meclisi'nden 24 Kasım'da geçmişti (AFP)

Fransa'nın başkenti Paris’te polis şiddetine karşı düzenlenen protestolar sırasında polis, ödüllü gazeteci Emir el-Halbi'ye şiddet uyguladı. 24 yaşındaki el-Halbi hastaneye kaldırılırken Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) bu duruma tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AFP ve Polka Magazine için de çalışmış olan serbest foto muhabir el-Halbi, polis şiddetine ve Fransız hükümetinin polislerin görüntülerini paylaşması kısıtlayan yeni yasa tasarısına karşı yapılan protestoları takip ediyordu.

France 24'ün haberine göre, RSF'nin genel sekreteri Christophe Deloire, Twitter’dan el-Halbi’nin fotoğrafını paylaşarak Bastille Meydanı’nda copla yaralandığını söyledi ve polis şiddetini kınadı.

El-Halbi’nin, diğer birkaç Suriyeli gazeteci gibi Fransa’ya sığınmak için geldiğini belirten Deloire, insan hakları ülkesi Fransa’nın, insanları tehdit etmek yerine koruması gerektiğini de ifade etti.

Deloire, protestolar sırasında el-Halbi’nin bir gazeteci olduğunun açıkça görüldüğünün altını çizdi.

Polka’nın görüntü yönetmeni Dimitri Beck ise, foto muhabirin kafasından yaralandığını, burnunun kırıldığını ve daha sonra hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Öte yandan el-Halbi, birçok uluslararası ödülün de sahibi. Bunlardan biri de 2017’de Dünya Basın Fotoğrafı’nda “Spot News” dalında memleketi Halep’te yaşanan çatışmaları konu alan haberiyle aldığı ikincilik.

 

Independent Türkçe, France 24

DAHA FAZLA HABER OKU