İrlanda Dışişleri Bakanı: Noel Baba kilit öneme sahip bir çalışanımız

"Ülkedeki tüm çocuklara Noel Baba'nın seyahatlerini hayati önemdeki seyahatler olarak addettiğimizi söylemek önemli"

Dışişleri Bakanı Coveney, İrlanda yönetiminin Noel Baba'nın seyahat planlarını onayladığını söyledi (Reuters)

Kovid-19'a bağlı seyahat kısıtlamalarının çok sayıda insanın tatil seyahati planlarını sekteye uğratması ihtimali gündemdeyken, çoğu kişi ne yapıp ne yapamayacaklarına dair açıklık arayışında.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

25 Aralık'ta ne olabileceğine dair daha iyi ve daha iyimser bir görüntü vermek adına İrlanda hükümeti, Noel Baba'nın kilit öneme sahip bir çalışan olduğunu, dolayısıyla hareketinin kısıtlamalara tabi tutulmayacağını doğruladı.

Dışişleri Bakanı Simon Coveney, ülkenin dört bir yanındaki çocukları rahatlatacak ve mutlu edecek bir adım atarak, İrlanda yönetiminin kararını Dáil oturumunda doğruladı.

Coveney, temsilcilere Noel Baba'nın Noel arifesinde İrlanda'ya uçmak için izin istediğini, İrlanda yönetiminin de kendisinin seyahat planlarını onayladığını söyledi.

Ne var ki bu seyahat serbestisinin yalnızca Noel Baba için geçerli olması kabul edildi. Çocuklaraysa Noel arifesinde yataklarında kalmaları ve Noel Baba'nın iş gezisi esnasında sıkı sosyal mesafe kurallarına tabi olduğunu anlamaları gerektiği söylendi.

Coveney, "Dışişleri Bakanı olarak Noel Baba konusu üzerinde birkaç haftadır çalışıyoruz" dedi.

Bakan şunları ekledi:

Ülkedeki tüm çocuklara Noel Baba'nın seyahatlerinin çok önemli hedefleri olan kilit önemde seyahatler olduğunu, dolayısıyla kendisinin 14 günlüğüne kişisel tecrit uygulamasından muaf olduğunu ve İrlanda hava sahasına, hatta İrlanda'daki evlere hareketi kısıtlanmaksızın girip çıkabilmesi gerektiğini söylemek önemli. Ancak bana çocukların bütün gece ayakta kalmamaları gerektiği söylendi, zira Noel Baba'nın sosyal mesafeye ihtiyacı var. Dolayısıyla onun ve tabii çocukların da güvenliğinden emin olmak adına insanların her yerde en az iki metre mesafeyi korumaları gerekiyor. Böylece kendisi bir istisna olacak ve gelecek, bunu doğruladı. İrlanda'nın 2020'de epey farklı bir Noel'de Noel Baba'nın ziyaretinin değişmeyeceğinin güvencesini vermiş olmasını takdir ediyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU