Babacan: Artık ülkemizi yüzde 10 oy almış bir genel başkan yönetiyor

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, isim vermeden MHP ve Vatan Partisi’nin AK Parti üzerinde bir vesayet kurduklarını savundu

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Kocaeli İl Kongresi'ne katıldı.

Babacan, konuşmasıda, Asya ile Avrupa arasındaki önemli bağlantı şehri, medeniyetlere başkentlik yapmış, ülke sanayisi ve turizminin gözbebeği Kocaeli'de olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Canıyla uğraşan vatandaşımız, ölürken bile suçlu”

Konuşmasının sonlarına doğru, eş zamanlı gerçekleşen Tunceli İl Kongresi’ne bağlanan Babacan şu ifadeleri kullandı:

Biliyorsunuz, aylardır hepimizden gizlenen vaka sayıları birkaç gündür açıklanmaya başlandı. Geçtiğimiz haftalarda yaptığım pek çok konuşmada ben, vaka sayısı açısından Türkiye’nin dünyada ilk beşte olduğunu söylemiştim. Tahmini vaka sayılarını da söylemiştim. Tahminlerimiz maalesef isabetliymiş, doğruymuş

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın salgınla mücadele konusunda sorumluluğun Bilim Kurulu’nda olduğunu söylediğine dikkati çeken Babacan, “Faturayı; rapor bile tutamayan, vaka sayıları kendilerinden gizlenen, konunun tüm uzmanlarının yeterli oranda temsil edilmediği Bilim Kurulu’na kesti. Peşinden de vatandaşa. Salgınla mücadelede gerçekleri gizleyen, yeterli önlem almayan, kendileri değilmiş gibi önce Bilim Kurulu’nu, peşinden de vatandaşı suçluyorlar. Canıyla uğraşan vatandaşımız, ölürken bile suçlu" diye konuştu. 

“Hangi kararı Bilim Kurulu verdi?”

“Buradan açıkça şu soruları soruyorum: Hâlâ yaygın bir şekilde tarama testi yapmıyorsunuz. Bunun kararını bilim kurulu mu verdi, vatandaş mı verdi yoksa siz mi verdiniz?” diyen Ali Babacan, şunları söyledi:

1 Haziran’dan sonra önlemleri iyice gevşettiniz, bunun kararını kim verdi? Ben cevap vereyim: arkadaşlar bu sistemde ilgili bakan bile karar veremiyor. Bakanlar kendi alanlarındaki konularda konuşurken “sayın cumhurbaşkanının talimatlarıyla” diye söze başlıyor. Hatırlayın daha ilk zamanlarda sokağa çıkma sınırlandırılması ile ilgili krizi. Bir bakan “sınırlandırma var” dedi, diğeri “yok” dedi. En son yine cumhurbaşkanının talimatını beklediler. Şu an ülkemizde Koronavirüse karşı, bu salgına karşı alınmayan tüm önlemlerden, tek bir kişi sorumlu. Kimse suçu kendilerinden dahi bilgi gizlenen Bilim Kurulu'na, hele hele vatandaşımıza atmasın

"Alevi vatandaşlarımızın sorunlarını çözeceğiz"

Konuşmasında “Dersimli dostlarımın huzurunda sesleniyorum. En yakın zamanda Dersim’e geleceğiz, Munzur Gözeleri’nde sizlerle çay içeceğiz” diyen Babacan, geçmişte yaşanan olayları çok iyi bildiklerini ve acıları paylaştıklarını belirterek, “Tüm vatandaşlarımızın, inançlarının gereğini korkusuzca ve huzurla yaşayabilecekleri özgür bir ortamı oluşturacağız. Ötekileştirme hissi doğuran tüm uygulamalara son vereceğiz. Alevi vatandaşlarımızın başta Cem Evlerine ilişkin talepleri olmak üzere inanç, düşünce ve davranış temelinde birikmiş sorunlarının çözümü için gerekli her türlü adımı atacağız” diye konuştu.

forma.jpg
DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı seçilen Adem Koç, Babacan'a Kocaelispor forması hediye etti / Fotoğraf: AA

 

"Yüzde 1 bile oy alamayan şahıs “fikirlerim iktidarda” diyor"

Konuşmasında Cumhur İttifakı’nı eleştiren DEVA Partisi lideri, Devlet Bahçeli ve Doğu Perinçek’in adını anmadan AK Parti üzerinde bir vesayet kurduklarını savunan Babacan şu ifaedeleri kullandı: 

“Biliyorsunuz, artık ülkemizi %10 oy almış bir genel başkan yönetiyor. Daha da şaşırtıcı olanı büyük ortağın kendi partisinin iç işlerini de küçük ortak yönetiyor. Türkiye siyasi tarihinde görmediğimiz manzaralara şahit oluyoruz. Her gün “milli irade” diyenler, milletin iradesini bir hiç yaptılar. Grup başkan vekilleri ne diyor? Biz bir hiçiz diyor. %10’luk bir genel başkana hem devleti hem yönetimi hem kendi partilerinin anahtarını verdiler. Bir de biliyorsunuz, %1 bile oy alamayan, 28 Şubat karanlığının bir destekçisi de bugünkü iktidarın destekçisi olmuş. “fikirlerim iktidarda” diyor. İnsan utanıyor. Nereden nereye… Büyük ortağa soruyorum; Bu muydu vaktiyle size destek olmuş mazlumların hayali? Bu muydu size güvenip oy verenlerin görmek istediği? Gittiler geldiler, başka bir vesayetin altına girdiler. Koalisyon dönemini bitireceğiz diye çıktıkları yolda, önden ittifaklar kuruyorlar. Sonra da oy oranına bakmaksızın yönetimde söz sahibi olmalarına sebep oluyorlar”

İki yıldır Kanal İstanbul’la mı yatıp kalktınız?

İktidarın Kanal İstanbul projesi konusundaki ısrarını da eleştiren Ali Babacan, “Kaynaklarımızı Kanal İstanbul gibi dipsiz bir kuyuda, ranta dönüştürmek isteyenler, en azından Kocaeli’ndeki 1500 konutun iyileştirilmesine neden kaynak bulamazlar? İlgili bakan, iki yıl evvel, dönüştürülmesi gereken 6,7 milyon konut bulunduğunu açıklamıştı. Aradan iki yıl geçti, maalesef en son İzmir depremini yaşadık. Ardından sayın Erdoğan çıkıp yenilenmesi gereken bina sayısını açıkladı. Kaç açıkladı? 6,7 milyon. Aynı sayıyı açıkladı. Yahu ne yaptınız siz iki yılda?” diye sordu.

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen kongrede Adem Koç, il başkanlığı görevine seçildi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU