İngiltere'de Kovid-19'la mücadele: Milyonlarca kişiye ücretsiz D vitamini dağıtılıyor

Bakanlar, bu hamlenin NHS (Ulusal Sağlık Sistemi) üzerindeki baskıyı azaltacağını söylüyor

İngiltere'deki herkesin nisana kadar aşılanması planlanıyor (Unsplash)

Kovid-19'la mücadele kapsamında, İngiltere genelinde yaklaşık üç milyon hastaya ve yaşlıya bu kış ücretsiz D vitamini verilecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Takviyeler, ülkedeki her bakım evine gönderilecekken klinik olarak son derece hassas listesinde olanlar da bunları evlerinde teslim alabilecek. 

Bu teoriyi destekleyen kanıtlar henüz net olmamasına rağmen, bakanlar D vitamininin Kovid-19'a karşı korunma sağlayabileceğini söylüyor.

Bununla beraber vitaminler, kemik ve kas sağlığını destekleyecek. Bu, tecrit nedeniyle birçok kişinin normalden daha uzun süre kapalı alanda kaldığı bu yıl bilhassa önemli.

Teslimatlar ocakta başlayacak ve isteyenlere kış ayları boyunca yetecek 4 aylık malzeme gönderilecek.

Bakanlar, D vitamini ve Kovid-19'la mücadele arasındaki bağdan emin olmak için daha büyük deneyler gerektiğine inanıyor.

Fakat bu esnada, NICE (Ulusal Sağlık ve Bakım Mükemmeliği Enstitüsü) ve Public Health England'dan (İngiltere Kamu Sağlığı) gelecek ay yayımlanacak bulgularıyla beraber mevcut kanıtları yeniden gözden geçirmeleri istendi.

Sağlık Bakanı Matt Hancock şunları söyledi:

Britanya halkının virüsü kontrol altına almak için yaptığı inanılmaz fedakarlıklar nedeniyle, çoğumuz bu yıl kapalı alanda daha fazla zaman geçirdik ve çoğumuzda D vitamini eksikliği olabilir.

Hükümet, hassas bireylerin daha karanlık kış aylarında kendilerine yetecek ücretsiz tedariğe erişebilmelerini sağlamak için harekete geçiyor. Bu, onların genel sağlıklarını destekleyecek, kemiklerini ve kaslarını sağlıklı tutacak ve NHS'miz üzerindeki baskıyı önemli ölçüde azaltacak.

 Public Health England Baş Beslenme Uzmanı Alison Tedstone ise şu ifadeleri kullandı:

Herkesin, özellikle de yaşlıların, dışarı çıkmayanların ve koyu tenli olanların her gün 10 mikrogram (400IU) D vitamini takviyesi almasını tavsiye ediyoruz.

Bu yıl daha fazla kişi kapalı alanda daha fazla zaman geçirdiği için bu tavsiye her zamankinden daha önemli. Bu yüzden hükümet, klinik olarak son derece hassas olanların D Vitamini almasına yardım edecek.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU