Prof. Dr. Ceyhan’dan Can Ataklı’ya: İstifa etmemi istediğiniz Bilim Kurulu’nun üyesi değilim

Can Ataklı, Bilim Kurulu üyelerini istifaya çağırmış ve kurulda olduğunu öne sürdüğü isimlerin listesini yayınlamıştı

Kolaj: Independent Türkçe

Kovid-19 salgını konusunda önerilerde bulunmak için oluşturulan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, Bakan Fahrettin Koca’nın geçen günlerde gerçek vaka sayılarını açıklamaya başlaması üzerine tartışılmaya başlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın salgına karşı yeni tedbirler sorulduğunda “Biliyorsunuz, başından bu yana sorumluluk Bilim Kurulu’nda” demesi ile gözler bir kez daha Koronavirüs Bilim Kurulu’na çevrildi.  

Can Ataklı istifaya çağırdı

Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, bugün yazısında Sağlık Bakanı Koca’nın açıklaması ile saklanan gerçeklerin ortaya çıktığını belirterek, “Şimdi halk deyimi ile “şapka düştü, kel göründü.” O halde Bilim Kurulu adı altında aslında “Ne biliiim ağbi” mantığı ile tufeyli gibi oturan ve bu milletin kaynaklarını israf eden heyet üyeleri onurlu davranmalı ve istifa etmeliler” diye yazdı.

Ataklı, yazısında ayrıca “Sordum öğrendim; İşte korona Bilim Kurulu üyeleri ve uzmanlık alanları” diye bir de isim listesi paylaştı.

Prof. Ceyhan: Kurul üyesi değilim, hiç olmadım

Can Ataklı’nın yazısında paylaştığı listede Bilim Kurulu üyesi olarak ismi yer alan  Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meymeh Ceyhan’dan açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ceyhan,  Can Ataklı’yı etiketleyerek “Gazetede benim de adımı listeye koyarak istifa etmeli dediğiniz Coronavirus Bilim Kurulu’nun üyesi değilim ve hiç olmadım. Düzeltmeniz ricasıyla, saygılar sunarım” dedi.

Ataklı: Yandaş bir gazetede yayınlanmış listeyi aldım

Prof. Dr. Meymeh Ceyhan’ın sosyal medyadan yaptığı açıklamaya yanıt veren Can Ataklı ise listeyi ‘yandaş’ bir gazeteden aldığını söyledi.

Ataklı, “Değerli Mehmet Ceyhan. Daha önce yandaş bir gazetede yayınlanmış listeyi aldım. İsimleri "gerçekten üyeler mi" düşüncesiyle tek tek incelemedim. Bu elbette benim hatam, bu nedenle sizden özür dilerim. Konuyla ilgili yazımı pazar günü Korkusuz gazetesinde okuyabilirsiniz. Sevgiler” paylaşımı yaptı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU