Kılıçdaroğlu: Borsa İstanbul kaça satıldı ve neden ihale yapılmadı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Borsa İstanbul'un yüzde 10'unu Katarlara sattık. Kaça sattık. Bilen var mı? Ben de bilmiyorum. 600 milletvekili de bilmiyor” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Adana’da esnaf buluşmasında konuştu.

Koronavirüs salgınından en çok esnafın etkilendiğini söyleyen Klıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

Pandemide yaşadığımız süre içinde esnafın hiçbir sorunu çözülmedi. Bankalara gidildi kredi verildi ama bunlar zaten vardı. Krediyi faizsiz verdilerse, 'doğrudur esnafa yardım yapıldı' derim. Kira ödeyemedim, gelir elde edemedim, devlet kiranı ödediyse, derim 'devlet yardım yaptı'.  Sadece size borç verdi,  karşılığında da faiz. Dükkanı kapatmasına haklı diyorum ama yardım yapmamasına haksız diyorum. Dükkanını kapatıyorsa sosyal devlet yardım edecek.

"Bu bir siyasi tercihtir"

“Türkiye bildiğiniz gibi değil, çok daha kötü. Her şeyi sattık. En sonunda İstanbul Borsası'nın da yüzde 10'unu sattık” diyen CHP lideri, borsanın satışında “Neden ihale açılmadı” diye sordu. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: 

Borsa İstanbul'un yüzde 10'unu Katarlara sattık. Kaça sattık. Bilen var mı? Ben de bilmiyorum. 600 milletvekili de bilmiyor. Borsa İstanbul'u Katarlılara satıyorsunuz, gayet güzel. İhale yaptınız mı? Belki başke bir ülke gelip diyecekti ben şu kadar veriyorum. İhale yaptılar mı, yapmadılar, niye yapmadılar? Siz bu soruyu sormazsanız ve bu sorunun cevabını almazsanız verdiğiniz her oy haram olur.

Futbol karşılaşmaları televizyondan yayınlanıyor. İhaleye Katar firması 500 milyon dolar veriyorum dedi kazandı. Dolar yükseldi Türk lirası karşılığında. Katar firması parayı ödemiyorum dedi. Mahkemeye dahi verilmedi. 90 milyar dolar düşürüldü.  Yetmez dedi Katar firması. 'Dolardı Türk Lirası'na çevireceksin 5,80 üzerinden' dediler. Yaptılar.  Bir Katar firmasına iki kıyak biradan geçtiler. Katar firmasına sağlanan 90 milyar doları esnafa verseler ne olurdu? Bir kişiye sağlanan imkanı yüz binlerce kişiye sağlamıyorsunuz. Bu bir siyasi tercihtir. Sizin bu tercihi görmeniz lazım. Benim sorumluluğum var ama tek tek her birinizin sorumluluğu var.

Toplanan vergilerin nereye gittiğini kimsenin bilmediğini savunan Kılıçdaroğlu, “Vergi veriyorsunuz nereye gidiyor bu para? Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ekonomik olarak Londra'daki bir avuç tefeciye teslim edildiğini biliyor musunuz? 18 yılda 178 milyar dolar dışarıya ödenen faiz. Kimin parasıyla ödendi? Sizden toplanan paralarla” dedi.

chpgoto.jpg
Fotoğraf: Twitter @CHPfotograf

 

Katledilen kadınların aileleri ile görüştü

Adana'da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, erkekler tarafından öldürülen kadınların aileleri ile görüştü.

Dava süreçleri ile ilgili bilgi alan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ailelere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

zeydan.jpg
Fotoğraf: AA

 

Kemal Kılıçdaroğlu, koronavirüs tedavisi gören ve geçtiğimiz günlerde taburcu olarak görevine başlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı da makamında ziyaret etti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU