Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan görünen UFO, Rusların idrarı çıktı

Astronot Tim Peake tuhaf olayın Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yaptığı dönemde yaşandığını söyledi

Uluslararası Uzay İstasyonu'nun penceresindeki küçük lekeler, uzak mesafedeki tanımlanamayan uçan objeler zannedildi (NASA)

Britanyalı astronot Tim Peake, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) görevdeyken, uzayda tanımlanamayan uçan obje (UFO) gördüğünü sandığı anı paylaştı.

Binbaşı Peake, yörüngedeki laboratuvarda 6 ay geçirmek üzere 2015'te UUİ'ye gittiğinde, istasyona katılan ilk Britanyalı astronot olmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Binbaşı Peake, istasyondayken bir seferinde "düzenli şekilde ilerleyen üç ışık" gördüğünü, ardından bunlara bir 4.'nün eklendiğini söyledi.

The Graham Norton Show'a katılan Binbaşı Peake, "Uzaylılara ait gemilerin uzak mesafeden gelen ışıkları sandığımız şeylerin, aslında çok yakında bulunan küçük damlacıklar olduğunu anlayana dek kafamız karışmıştı" dedi.

Aslında Rus araştırma aracından sızan sıvılar anında kristalize oluyor ve ışığı yansıtıyordu. Esasında gördüğümüz şey Rusların idrarıydı.

Binbaşı Peake, ilk görevinin başta yarattığı kaygıya rağmen gelecek birkaç yıl içinde uzaya yeniden çıkmayı umuyor.

Peake, "Aklımın bir köşesinde daima boyumdan büyük bir işe kalkıştığım düşüncesi var ama adrenalinin yol açtığı heyecan duygusu bunu bastırıyor" dedi.

Geri dönmeyi çok isterim, kesinlikle. Aslında tüm ekip 2024'e kadar düzenlenecek ikinci görev için plana dahil edildik. Telefon başında bekliyorum.

Sene başında ABD Savunma Bakanlığı, "açıklanamayan gök görüngüleri" diye nitelendirdikleri şeylere ilişkin görüntüler yayımlamış, görüntülerdekilerin uzaylı UFO olduğuna yönelik teoriler ortaya atılmıştı.

Üç görüntü ABD'li pilotlar tarafından 2004 ve 2015'te kaydedilmesine rağmen ancak bu sene New York Times gazetesine sızdırıldıktan sonra yayımlandı.

2004'te görüntüleri kaydeden pilotlardan biri, Pasifik Okyanusu'nun üzerinde duran dikdörtgen şeklinde bir cisim tarif etmiş, "Daha önce hiç görmediğim şekilde ivmelendi" demişti.

Videolara cevaben o dönem Senato'daki Demokratların lideri Harry Reid, Pentagon'un "bunları bilimsel açıdan ciddiyetle incelemesi" gerektiğini söylemiş, "Bu erişebilen araştırma malzemesinin yalnızca çok küçük bir kısmını oluşturuyor" diye eklemişti.

Pentagon o dönemdeki açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

Kapsamlı bir incelemenin ardından birim, gizli tutulmayan ve yetki dahilinde yayımlanan videolarda herhangi bir kritik unsur veya sistemin varlığının tespit edilmediğine, buna bağlı olarak da tanımlanamamış gök görüngülerinin askeri hava sahasında yönelik saldırı yapması gibi bir durumun oluşmadığına karar vermiştir.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU