Cemal Enginyurt'tan "18 yıl önce araba var mıydı?" diyen AK Partili Ök’e gönderme

“18 yıl önce, araba vardı da biz mi binmedik”

Kolaj: Independent Türkçe

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 19 Kasım Perşembe günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesi üzerindeki görüşmeler sırasında AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök’ün sarfettiği  “18 yıl önce araba var mıydı araba” sözleri tartışma yaratmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tuanaktaki tahrifat istifa getirdi

TBMM Tutanak Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde yapılan değerlendirmede, incelenmemiş tutanak üzerinde bir değişiklik yapıldığı, birkaç saat içinde ise ses kayıtlarının incelenmesi neticesinde tutanağın ilk haline döndürüldüğünün tespit edildiği belirtilerek, tutanak üzerinde değişiklik işlemini yapan Tutanak Hizmetleri Başkan Yardımcısı’nın söz konusu işlemle ilgili sorumluluğu üstlenerek görevinden istifa ettiği ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı açıklanmıştı.

Enginyurt’tan tahta arabalı gönderme

AK Parti’li Ök’ün bu sözlerine gönderme yapan MHP’den ihraç edilen Bağımsız Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Karadeniz’de festivallerde yarışmaları da düzenlenen tahta arabaya bindiği bir fotoğrafını “18 yıl önce, ARABA vardı da biz mi binmedik” notuyla paylaştı.

Bakan Pakdemirli'yi eleştirdiği için MHP'den ihraç edilmişti

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin fındık rekoltesi açıklamasına “Tarım Bakanı bugün fındık üreticisine ihanet etmiştir” şeklinde tepki gösteren Cemal Enginyurt, MHP’den ihrqç edilmişti.

Enginyurt, ihraç kararına “MHP den ihraç ettiniz. Ülkücülüğümü almadınız, alamazsınız. İhraç edenler! Bir gün sıra size de gelir. Konuşmamı kesemezsiniz, kesemeyeceksiniz. Ülkücülerin sesini kimse kesemez. Millet, devlet ve Ordulular için hep doğruları konuşan olacağım” diyerek tepki göstermişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU