İmamoğlu: Kanal İstanbul'un sonu gelmiştir, çünkü yapılmayacaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kanal İstanbul projesinde sona gelindiğine yönelik açıklamalarıyla ilgili İmamoğlu, "Çok net ifade edeyim ki, ‘son’ tanımı doğru. Kanal İstanbul’un sonu gelmiştir. Çünkü yapılmayacaktır" dedi

Fotoğraf: Independent Türkçe

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İzmit Belediyesi, KİPTAŞ aracılığıyla yapılacak ‘Afet Odaklı Sosyal Konut’ preojesinin temelinin atılacağı araziye gelerek inlecemelerde bulundu.

Proje hakkında bilgi veren İmamoğlu, İstanbul'un her açıdan Türkiye'nin lokomotifi olduğunu, şehirde atılacak her adımın Türkiye'yi etkilediğini söyledi.

İstanbul'un en önemli gündeminin deprem konusu olduğunu da dile getiren İmamoğlu şunları kaydetti:

Özellikle burada, deprem adına atılacak her adımda, kentsel dönüşümden bu tarz sosyal konut üretimine varıncaya kadar ve başka konularda da her zaman iyi iletişimde olmak zorunluluğumuz var. Bunu geliştireceğiz. Ve inşallah hem İzmit’i hem İstanbul’u ve yakın coğrafyayı, depremden en az etkilenecek sağlam bir yapıya büründürmenin adımlarını hep birlikte atacağız. Bu konuda bakanlıkla da diyaloglarımız sürüyor. Bu, gerçekten siyaset üstü bir mesele; milli bir mesele. Ben, hatta bağımsızlık sorunu gibi de büyütüyorum meseleyi, ki bu gerçekten de öyle. Analiz edildiğinde herkes, bunu hissedecek. Umarım, Fatma Başkanımızla, İzmit Belediyemizle çok daha güzel işlere imza atmaya devam edeceğiz.

"Kanal İstanbul’un sonu gelmiştir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kanal İstanbul projesinde sona gelindiğine yönelik açıklamalarına ilişkin gelen bir soruya cevap veren İmamoğlu, “Açıklamayı yolda okudum. Çok net ifade edeyim ki; ‘son’ tanımı doğru. Kanal İstanbul’un sonu gelmiştir. Çünkü, yapılmayacaktır" dedi.

İmamoğlu şöyle devam etti: 

Vatandaşımızın nezdinde de sonu gelmiştir, dünyanın itibarlı finans kuruluşlarının, itibarlı yapı firmalarının nezdinde de sonu gelmiş bir projedir. Biz, onun proje olarak sonunun gelmesini istiyoruz. Niçin? Çünkü; İstanbul’un sonu gelmesin diye, İstanbul’un geleceği kurtulsun diye. Bu yöndeki faaliyetlerimiz devam edecek. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU