Suriyeli sanatçı Maradona'nın resmini İdlib'de yıkılan bir evin duvarına çizdi

Maradona, Suriye'de yaşanan iç savaş için "ABD'nin Suriye'yi yok etmek istediğini bilmek için üniversiteye gitmek gerekmiyor" demişti

Suriyeli ressam Aziz Al Asmar,  Maradona’nın ölüm haberini üzüntüyle duyduğunu söylüyor / Fotoğraf: AA

Dünya futbolunun efsaneleri arasında yer alan ve 25 Kasım’da hayatını kaybeden Arjantinli futbolcu Diego Armando Maradona, İdlib'de bir evin duvarına resmedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 İdlib'in Binniş ilçesinde yaşayan 36 yaşındaki grafiti sanatçısı Aziz Esmer, ülkede yaşanan çatışmalar sırasında ilçede hasar gören bir evin duvarına Maradona'nın resmini çizdi.

idlib.jpg
Fotoğraf: AA

"Maradona’nın ölüm haberini üzüntüyle duydum"

Tüm dünyaya mesaj vermek için Maradona'nın resmini rejim tarafından yıkılan duvara çizdiğini söyleyen Aziz Al Asmar, TRT Haber muhabirine yaptığı açıklamada "Dün dünyaca ünlü, efsane futbolcu Maradona’nın ölüm haberini üzüntüyle duydum. Tüm dünyada dikkat çekmek ve mesaj vermek için, dünyaca ünlü Futbolcu Maradona’nın resmini Esad rejimi tarafından yıkılan binaya yapmaya karar verdim” dedi.

idlib1.jpg
Fotoğraf: AA

 

Suriyeli sanatçı daha önce de, ABD'de polis tarafından tutuklandığı sırada öldürülen George Floyd'un resimini çizerek tüm dünyaya mesaj vermişti.

Maradona Suriye savaşı için ne demişti?

Zaman zaman politik çıkışlar yapan ve Küba devriminin efsane ismi Fidel Castro ile kişisel dostluğu olan Maradona, 2018 yılında verdiği bir röportajda Suriye’de yaşanan iç savaş hakkında "ABD'nin Suriye'yi yok etmek istediğini bilmek için üniversiteye gitmek gerekmiyor" demişti.

 

Independent Türkçe, AA, TRT

DAHA FAZLA HABER OKU