PKK yöneticisi Karayılan: ABD bizimle iletişime geçsin

Karayılan, "ABD'ye, PKK'yi terör listesinden çıkarması çağrısında bulunuyoruz" diye konuştu

PKK yöneticisi Murat Karayılan, "ABD dahil hiçbir güce düşmanlığımız yok ve ABD'yi asla hedef almadık. Lozan Konferansı sırasında Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra ABD Başkanı Woodrow Wilson, Kürtlerin haklarını kabul etti, ancak diğer güçler Wilson'un tavsiyelerine karşı çıktı. Lozan anlaşması Kürt milleti için bir felaketti" diye konuştu.

Karayılan, ABD’ye de kendileri ile iletişime geçme çağrısında bulundu. Rudaw'ın İsrail merkezli The Jerusalem Post gazetesinden aktardığına göre Karayılan şöyle devam etti:

Amerika'nın hakkımızda yanıltıcı ve sahte bilgilerle beslendiğini düşünüyorum. Amerika'nın bizimle iletişime geçmesi, Kürtlere karşı net bir politika ortaya koyması ve Kürt sorununun çözümüne katkıda bulunması tek çözümdür.ABD'nin bu politikasını gözden geçireceğini ve Kürt halkına karşı daha olumlu olmasını umut ediyoruz. ABD'ye, PKK'yi terör listesinden çıkarması çağrısında bulunuyoruz. PKK, IŞİD'in bölgeden temizlenmesinde büyük bir rol oynadı.

"PKK'yi kurduğumuzda Marksist-Leninizm bir akımdı ve biz de bu fikirlerden etkilendik" diyen Karayılan açıklamalarına "Sovyetler Birliği çöktü çünkü demokrasi yoktu ancak Amerika demokrasi sayesinde ayakta kaldı. ABD ile ilişki geliştirilmesine karşı değiliz. Aksine, Kürdistan'ın tüm bölgelerinin ABD ile ileri düzeyde temasını destekliyoruz. Ne yazık ki, demokrasi, insan hakları ve özgürlükleri desteklememize rağmen, ABD ve Batı ülkeleri hala Türk devletini ve bize yönelik askeri müdahalelerini destekliyor" ifadeleriyle devam etti.

 

Independent Türkçe, Rudaw, The Jerusalem Post

DAHA FAZLA HABER OKU