Soylu: Zekeriya Öz ve Adil Öksüz'ü istiyoruz, bizi kâle almıyorlar

Soylu, firari FETÖ sanıkları Adil Öksüz ile Zekeriya Öz'ün yakalanmasına ilişkin, "4 yıldır göbeğimizin bağı çatladı. Interpol diye bir kuruluş var; kırmızı bülten çıkarıyoruz, bizi kâle almıyorlar " dedi

İçişleri Bakanı Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Adil Öksüz ve Zekeriya Öz'ün Türkiye'ye iadesine ilişkin milletvekillerinin soruları yanıtladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

"4 yıldır göbeğimizin bağı çatladı"

Yurtdışına kaçan FETÖ'cülerin iadesi için mücadele ettiklerini belirten Soylu, "4 yıldır göbeğimizin bağı çatladı. Interpol diye bir kuruluş var; kızdık olmadı, bağırdık olmadı, kavga ettik olmadı, mücadele ettik olmadı, protesto ettik olmadı. Kırmızı bülten çıkarıyoruz, kabul etmiyorlar; askıya alıyorlar, düşürüyorlar. Yani bir dertle karşı karşıyayız. Bunun küresel bir sahiplenme içinde olduğunu görüyoruz. Bizi ham edeceklerdi ya. bu coğrafyayı yok edeceklerdi. Bu noktaya getireceklerdi. Ve netice itibarıyla, Zekeriya Öz'ü de istiyoruz, Adil Öksüz'ü de istiyoruz, istemediğimiz yok, hepsini istiyoruz, kâle almıyorlar" diye konuştu.

Soylu, geçtiğimiz günlerde Cezayir'den firari bir FETÖ'cüyü yurda getirdiklerini anımsatarak, "Allah razı olsun Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Cezayir Cumhurbaşkanından. İstedik, iki kişiydi birisi daha önce kaçmış, ötekisi oranın sorumlularından birisiydi; aldık getirdik" diye konuştu.

"Nerede olduğunu biliyoruz" demişti

İçişleri Bakanı Sleyman Soylu, geçtiğmiz yıl katıldığı ir televizyon programında Adil Öksüz'ün nerede olduğunu bildiklerini söyemiş, "Almanya'da olduğunu teyit eder misiniz?" sorusuna ise "Bize kalsın" karşılığını vermişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU