Tarihi çeşmeye babasının adını yazdıran AK Parti'li Çamlı'dan İmamoğlu'na: Horolop şorolop işlerle uğraşma

Söz konusu çeşmenin önünde açıklamalarda bulunan Çamlı, çeşmenin restore edilmediğini sıfırdan yapıldığını belirtti. Çamlı, İmamoğlu'na da seslenerek, "Horolop şorolop işlerle uğraşma" dedi

AK Parti Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı'nın, İstanbul Fatih’teki İskenderpaşa Camisi’nde bulunan 270 yıllık çeşmeyi restore ettirdiği ve çeşmedeki kitabeye babası Zeki Ahmed Çamlı'nın isminin eklettirdiği ortaya çıkmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve haberi ilk duyuran Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'a tepki gösteren Çamlı, YouTube kanalında bir video konuyla ilgili söz konusu çeşmenin önünde açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu çeşmenin bir yangında yok olduğunu ve geriye kalıntılarının kaldığını öne süren Çamlı, yapılanın restorasyon olmadığını, çeşmenin aslına uygun olarak sıfırdan yapıldığını söyledi.

Çeşmenin sıfırdan yapıldığı için altına babasının ismini yazdırdığını belirten Çamlı, "Hayrımıza yaptık. Öldükten sonra arkamızdan bir dua olsun bir rahmet olsun diye" dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu'nun açıklamalarına atıfta bulunan Çamlı şunları kaydetti:

İmamoğlu başkanı aradım. Adamların benim hakkımda yalan yanlış bilgiler paylaştı. Sen de ona atıfa kendi hesabından, "Biz eski eserleri tahrip etmiyoruz, onarıyoruz" gibi mesajla buna gönderme yaptın. Bundan özür dile. Onlar da haberi kaldırsın özür dilesin. 

İmamoğlu'na sesleniyorum: Sen de öldükten sonra arkandan gelecek ve seni hayırla yad edecek işlere imza at. Bu tip horolop şorolop işlerle uğraşma.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU