Kılıçdaroğlu’ndan Borsa İstanbul’da hisse satışına tepki: Saray'ın yarısını sattık derse kimse şaşırmasın

'Borsa İstanbul'un yüzde 10'unu kaça sattınız?' diye soran Kemal Kılıçdaroğlu 'Nedir bu Katar aşkı? Saray'ın yarısını sattık derse kimse şaşırmasın' dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Demokrasi Meydanı programının konuğu oldu. Gündemdeki konulara dair değerlendirmelerde bulunan CHP lideri, Borsa İstanbul'daki Türkiye Varlık Fonu'na ait hisselerin yüzde 10'unun Katar'a satılmasına tepki gösterdi.

“Kaça satıldığını bilmiyoruz”

Kılıçdaroğlu, “Tank Palet Fabrikası Katarlılara satıldı. Beş kuruş almadan verdik. Bu bir satış değil. Merkez Bankası'nın bütün birikimlerini sıfırladınız. Hükümet istediği vergiyi toplayamadı. Borsanın yüzde 10'unu Katarlılara satıyoruz, kaça satıldığını bilmiyoruz. Neden borsanızı satıyorsunuz? Katar gelsin borsada hisse senedi alsın. Tank Palet Fabrikası'na yatırım yapılacaktı. Ne kadar yatırım yapıldı bilmiyoruz” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Kimin malını kime satıyorsunuz”

Futboldaki yayın haklarını elinde bulunduran Katar firmasına 90 milyon dolara indirim yapılmasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Memlekette satmadığınız yer kalmadı. Satılmadık fabrika, arazi, banka, sigorta şirketleri, saraylar kalmadı. Kimin malını satıyorsunuz? 83 milyonun malını satıyorsunuz kaça sattığını açıklamıyorsunuz. Her şey satılıyor. Saray'ın yarısını sattık derse kimse şaşırmasın” diye konuştu.

“Çakıcı kim oluyor, 5 paralık adam”

Çakıcı'nın tehdidi kendisine ulaştığında gülümsediğini belirteren Kılıçdaroğlu şunları söyledi

Bir mafya bozuntusunun tehdidi bana ulaştırıldığında sadece gülümsedim. Kim oluyor Allah aşkına, beş paralık adam. Beni üzen o beş paralık adamın Milli İstihbarat Teşkilatı’nın arkasına sığınması ve bunun da Devlet Bahçeli tarafından dile getirilmesi. Ermeni terörünü (ASALA) o önledi. Akıl var mantık var. Devasa bir Milli İstihbarat Teşkilatı’nı getirip de bir suç örgütüyle yan yana nasıl koyarsınız? Siz devlet adamı mısınız? Sizin siyasi bir sorumluluğunuz yok mu?

Kılıçdaroğlu, tehdidin ardından güvenlik önlemlerini artırmadıklarını ve normal koruma prosedürünün devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Demirtaş’ın tutukluluğu

Türkiye’de yargının bağımsız olmadığını ve talimatla karar aldığını savunan Kılıçdaroğlu, Rahip Andrew Craig Brunson ve Gazeteci Deniz Yücel ile ilgili verilen tahliye kararlarını örnek gösterdi.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki tahliye kararının uygulanmamasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Mesela hapisteyim, çıktım hakimin önüne beraat ettim. Sonra bir anda iddianame değişiyor, ben tekrar hapse giriyorum. Burada talimatı kim veriyor? Siz 3,5 yıl bir adamı iddianamesiz hapiste tutuyorsunuz. Onlar çıkınca bize oy verirler diye uğraşmıyoruz, onların kendi partileri var. Ama haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.  'Bu insani değildir' demezsem kendi insanlığımı reddetmiş olurum. Kavala da öyle” dedi.

“Türk Tabipler Birliği haklı çıktı”

Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs vaka sayısını açıklama konusundaki karar değişikliğini yorumlayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Sağlık Bakanı açıklama yaparken, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla diye başlıyorsan, talimatı kabul ettim demektir” dedi ve açıklamaları Bilim Kurulu sözcüsünün yapması gerektiğini söyledi.

“5 maskeyi dağıtmaktan aciz bir siyasi iktidarın koronavirüsle mücadele etme şansı yoktu” diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: 

Biz sorumlu muhalefet olarak hep şunu yaparsan iyi olur diyerek uyarıda bulunduk. Biz bunu memleket meselesi olarak gördük. O dönem Türk Tabipleri Birliği uyardı. Doktorlardan bilgiyi aldı, yanlış yapıyorsun dediler, herkes suçlandı, sonra Türk Tabipleri Birliği haklı çıktı. Hala verilerin eksi verildiği söyleniyor.

“Kanal İstanbul bir rant projesidir”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Kanal İstanbul projesine karşı çıktığı için soruşturma açıldığını hatırlatan ve “Açmazsanız namertsiniz” diyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Kendisi İstanbul'un büyükşehir belediye başkanı. Aynı şeyi kent uzmanları, deprem uzmanları da söylüyor.İmamoğlu'nun Kanal İstanbul çevresinde arsası mı var? Boğazınızdan aşağı haram lokma inmiyorsa kentin çıkarları için ne gerekiyorsa yapın. İmamoğlu "Siz açıklamıyorsunuz ama kentte biz bu kadar kişiyi defnettik" diyor. Bunu kendi çıkarı için değil İstanbul'da yaşayanlar için söylüyor. Bu bir rant projesi” diye konuştu.

“Kimsenin gözünün yaşına bakmayız”

'Zimmet' ve 'irtikap' suçlarından gözaltına alındıktan sonra tutuklanan eski CHP’li Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkındaki soruya da yanıt veren CHP lideri şunları söyledi:

Olay bize Menemen halkı tarafından duyuruldu. Sonrasında ben 3 milletvekili arkadaşımı gönderdim, orada halkla görüştü, sonrasında bir rapor hazırlandı ve gereğini yaptık, partiden gönderdik. Hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Ya hizmet edeceksin, öyle ‘cebimi dolduracağım, köşeyi döneceğim, yolsuzluk yapacağım’ bu bizim kitabımızda yoktur.

 

Independent Türkçe, FOX TV

DAHA FAZLA HABER OKU