Koronavirüs tedavisi gören entübe hasta, sağlık çalışanlarına keman dinletisiyle teşekkür etti

Keman dinletisi hastane çalışanlarını duygulandırdı

ABD'de koronavirüs tedavisi gören kişi, bakımını sağlayan sağlık çalışanlarına teşekkür etmek için keman çaldı.

Utah eyaletinin Ogden şehrindeki McKay-Dee hastanesinin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Grover Wilhelmsen, kendisiyle ilgilenen hemşire Ciara Sase'ye, hastane çalışanlarına destek olmak için keman çalmak istediğini söyledi.

Wilhelmsen'in bakımını üstlenen hemşire, "Entübe edildiği için konuşamıyordu. Fakat öteki hemşirelerden kendisinin emekli bir orkestra öğretmeni olduğunu öğrenmiştim. Hayatı boyunca müzikle ve eğitimle uğraşmıştı" dedi.

Hemşire, Wilhelmsen'in bir kağıt parçasına "Hastanede keman çalmak istiyorum. Eşim kemanımı getirebilir. Ne dersin?" yazarak kendisine verdiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sase de yanıt olarak yoğun bakımdaki adama "Seni dinlemeyi gerçekten çok isteriz. Çalışma ortamımızı neşelendirirsin" dedi.

Hastane yönetminden izin alındıktan sonra Wilhelmsen'in eşi Diana, birkaç nota kitabıyla kemanı hastaneye getirdi.

Yoğun bakım ünitesindeki odaların camlı kapıları salgının yayılmasını önlemek için kapalı tutulduğundan, hemşire Sase dışarıdakilerin müziği duyabilmesi için Vocera adlı bir iletişim cihazı kullanarak, Wilhelmsen’in çalışını hastanedekilere dinletti.

Bir düzineye yakın hastane çalışanı yoğun bakım ünitesinin dışına gelerek Wilhelmsen'in keman çalışını dinledi.

Çalınan parçalar arasında kilise ilahileri ve popüler country şarkısı Tennessee Waltz vardı.

Ciara, duygulandığı anları şöyle anlattı:

Gözlerim doldu. Bir hastanın entübeyken böyle bir şey yapabilmesi hepimiz için inanılmazdı. Bu kadar hastayken hala mücadele ediyordu. Onun için ne kadar çok anlam ifade ettiği anlaşılıyordu. Enstrümanını çalmak kaygılarını dindirip ana odaklanmasını sağlıyordu.



Independent Türkçe, Fox 8, ABC 4

DAHA FAZLA HABER OKU