Dükkanı kapatılan esnaflar Kadıköy'de eylem yaptı: Ayakta kalacak gücümüz kalmadı

Basın açıklaması yapan esnaflar, kredi borçlarının iptal edilmesini ve kira desteği yapılmasını istedi

Fotoğraf: Twitter @puleragema

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri dolayısıyla dükkânları kapanan işletmeciler, taleplerini duyurmak için bugün basın açıklaması yaptı.

Kadıköy Esnaf Derneği, Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği, Beşiktaş Esnafları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Avcılar Cafe Bar İşletmecileri Derneği ve Kocaeli Eğlence Yerleri Yatırımcıları Derneği, Kadıköy İskelesi Atatürk Anıtı önünde bir basın açıklaması düzenledi.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bazı CHP ve HDP'li milletvekillerinin de katılarak desek verdiği ve Kocaeli esnafının da katıldığı eylemde, Kovid-19 salgını nedeniyle getirilen kısıtlamalar sebebiyle yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler ve taleplerini seslendirdiler.

"Ensaf destek bekliyor, çünkü batıyoruz"

Esnafların borçalarının yapılandırılmasının çözüm olmadığının ve kredi borçlarının iptal edilmesi çağrısının ve ayrıca kira desteği çağrısının yapıldığı basın açıklamsında şu ifadelere de yer verildi.

"Yeme içme ve eğlence sektörünü sınırlayarak garson komi barmen aşçı bulaşıkçı gibi çalışanları ve binlerce aileyi kaderine terk ettiğiniz gibi sektörün paydaşları olan müzisyen oyuncu performans sanatçıları taksiciler çiçekçiler tekel bayileri ve binlerce tedarikçiyle çalışanları ve onların ailelerini işsizliğe ve açlığa mahkum ettiğinizi bilmenizi isteriz. Esnaflar ve çalışanlar olarak yetkililere sesleniyoruz. Pandemi kurallarına ve alınan önlemlere karşı değiliz ancak önlemler çerçevesinde kapattığınız ya da tek çözüm olarak sunduğunuz paket servisi önerisiyle kapanmaktan beter ettiğiniz esnafın ayakta kalacak gücü kalmamıştır. Bir an önce taleplerimize ses verilmesine ve gerçekçi çözüm sunulmasını istiyoruz. Bilinmelidir ki bu zorlu süreçten bizleri batırarak binlerce çalışanın evine ekmek götürmesine mani olarak ülke ekonomisini düze çıkaramazsınız. Esnaf destek bekliyor çünkü batıyoruz"

aciklamaesnaf.jpg
Fotoğraf: Twitter

 

Koronavirüs salgınına karşı alınan yeni önlemler ile dükkânlarını kapatmak zorunda kalan işletmecilerin talepleri şöyle:

Tüm vergiler iptal edilsin.

Esnafa kira ve kredi desteği verilsin.

Çalışanlara ekonomik destek sağlansın.

Faturalardaki vergilerden muafiyet sağlansın.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU