Ünlü gey penguenler bir yavru daha evlat edindi

Çift, iki yumurtaya sahip heteroseksüel çiftin bir yumurtasını ikinci kez evlat ediniyor

İlk kez ebeveyn olduktan sonra uluslararası manşetlerde yer edinen ünlü eşcinsel penguen çift, bir yavru daha evlat edinerek aileyi büyütme kararı aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sphengic olarak bilinen Sphen ve Magic çifti, şimdi Melbourne'deki Sea Life Akvaryum'da yumurtadan çıkan yeni bir Gentoo Pengueni yavrusunun gururlu ebeveynleri oldu.

Sea Life Sidney Akvaryumu Penguen Gözetmeni Kerrie Dixon yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Yeni penguen yavrularını kolonimizde ağırlamaktan fazlasıyla heyecan duyuyoruz. Gerçekten çok iyi durumdalar ve kilo alıyorlar. 95 gramla başladılar. Şimdi en büyüğümüz 2 kilogram ve en küçüğümüz de 399 gram civarında.

Bu, ilk yavruları Lara'nın 2018'de başarıyla yumurtadan çıkmasından sonra, çiftin evlat edindiği ikinci bebek oldu. Çifte yumurta, akvaryum çalışanlarınca halihazırda iki yumurtası olan heteroseksüel çiftten alınarak verildi.

Sphengic lakaplı Lara ise artık büyüdü ve kendi ailesini kuruyor. Akvaryumdan yapılan açıklamada, "Lara artık iki yaşında ve ne kadar bağımsızlığı olduğu bizi her gün şaşırtıyor" dendi.

2018 üreme mevsimi öncesi akvaryum personelince fark edilen çift, Netflix belgeseli Atypical'da yer almasından sonra uluslararası bir sansasyon haline geldi.

Gentoo Penguenleri gibi penguenler, eşcinsel çiftlerin görece yaygın olduğu birkaç tür arasında yer alıyor. Akvaryumun internet sitesinde, çiftin aşk hikayesinin kendi yerlerinde yuva yaratmak için "çakıl taşı" toplarken başladığı yazıyor.

Sea Life internet sitesine göre, çalışanlar 2018'de "Sphen ve Magic güçlü bir bağ kurmaya başladı ve üreme mevsimi öncesi ayrılamaz bir hale geldi. İkili, Penguen Keşfinde sürekli birlikte paytak paytak dolanırken ve yüzerken görülüyor" demiş.

İnternet sitesinde ayrıca, "Çiftin mevsim dışı kalmamasını sağlamak için Magic ve Sphen'e kuluçka pratiği yapıp becerilerini geliştirebilecekleri sahte bir yumurta verildi" ifadeleri bulunuyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU