Saadet Partisi'nde il başkanlığı krizi çözüldü

Partinin İstanbul il başkanlığından yaşanan tartışmalar üzerine Sevim’den açıklama geldi

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nda görev değişimi sırasında yaşanan kriz çözüldü.

Partiden yapılan açıklamada, "Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığını 3 yıldır gayretle sürdüren Dr. Abdullah Sevim, görevini Saadet Partisi Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yazıcı’ya devretti" denilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunun üzerine Sevim, “Görevimin başındayım” açıklaması yapmıştı.

Son perdede Sevim’den yeni bir açıklama geldi.

“İstanbul İl Başkanlığı kongre sürecinde yapılan yanlışlıklar ve kardeşlik hukukuna yakışmayan tavır ve davranışlara karşı dava kardeşlerim ile başlatmış olduğumuz mücadele, Milli Görüş tarihine altın harflerle yazılacaktır” diyen Sevim, “İstanbul'da yaşanan bu süreç artık İstanbul'un sınırlarını aşmış, Türkiye'nin dört bir yanına tesir etmiştir” ifadelerini kullandı.

“Hiçbir makam ve mevki talebim olmadı”

Kendisine destek olan partililere teşekkür eden Sevim, “Milli Görüş ilke ve esasları uğruna yapılan bu mücadelemiz, her şart altında devam edecektir” dedi.

Sevim şöyle devam etti:

Her şeyden öte kendisiyle ağabey-kardeş hukukumun olduğuna inandığım, kıymetli ağabeyim, Genel Başkanım Temel Karamollaoğlu'na güvenim ve itimadım tamdır. Bizim itirazımız, davamızın lideri Oğuzhan Asiltürk Beyefendinin de teyit ettiği, Genel Başkanımızın da en azından farkında olduğuna inandığımız hataların varlığınadır. Bu hataları yapan arkadaşların, kendi aydınlık geleceklerine dair inandıkları hayallerine, hareketimizi feda etmelerine müsaade etmeyeceğiz. Bizim derdimiz, hakkın hakim olması, hareketimizin Milli Görüş çizgisinden sapmadan devam etmesidir. Bizim davamız, hiçbir zaman makam ve mevki davası olmamıştır. Bizler için en büyük mutluluk kaynağı, Milli Görüşçü olarak anılmaktadır. Bu cihetle siz değerli kardeşlerim şundan emin olsunlar ki; bu süreçte hiçbir makam ve mevki talebim olmamıştır. Hiçbir makam ve mevki teklifini kabul etmedim etmeyeceğim. Teklif edenlerin teveccühlerine teşekkür ederim ancak bizim derdimiz sade bir er olarak Milli Görüş davasına hizmet etmek ve son nefesimize kadar bu uğurda mücadele vermektir.

Sevim birtakım yanlış anlamalar yaşandığını, aleyhinde bazı ithamlara bulunan kişilerin olduğunu ifade ederek, “Samimiyetle ifade ediyorum ki, var ise hakkım kendilerine helaldir.

Mesele Abdullah Sevim yahut Ömer Faruk Yazıcı meselesi değildir. Ömer Faruk Bey benim dava kardeşim ve kendisi hakkında daima hüsnü zan beslediğim evladım mesabesindedir” dedi.

“Başarılar dilerim"

“Bu nahoş sürece kendisinin bir dâhili olmadığına inancını vardır” ifadesini kullanan Sevim, “Bu inancımın korunması ve bu inancın devamının sağlanması, Ömer Faruk kardeşimin bundan sonra gerçekleştireceği icraat ve faaliyetlere bağlıdır. Kongre sürecine kadar atacağı adımlar, kendisinin ve hareketimizin kaderinde önemli izler bırakacaktır. Ömer Faruk Yazıcı kardeşimin bu hususa dikkat edeceğini ve başta büyük kongre ve il kongre delegelerimiz olmak üzere güzide İstanbul teşkilatımız, bir gruba teslim etmeyeceğini umuyoruz. Aksi durumda bizlerin her türlü mücadeleyi devam ettirme kararlılığında olduğumuzu ifade etmek isterim. Ömer Faruk Yazıcı kardeşine yeni görevinde başarılar dilerim” diye konuştu.

İl Başkanlığı: Sevim başkanımıza teşekkür ediyoruz

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı'ndan yapılan Twitter paylaşımında, "İl Başkanımız Ömer Faruk Yazıcı Bey'e görevinde başarılar diliyoruz" ifadesi kullanılırken Sevim için de "Görevi devreden Dr. Abdullah Sevim başkanımıza da bugüne kadarki hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyoruz" denildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU