Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katar halkıyla dayanışmamızı, güçlendirerek sürdüreceğiz

Erdoğan, Katar Emiri ve heyetiyle verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini bildirdi

Fotoğraf: Twitter

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ile gerçekleştirilen anlaşmalara ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Erdoğan, "Bugün Katar Emiri, değerli kardeşim Şeyh Temim bin Hamad el Sani ve heyetiyle oldukça verimli görüşmeler gerçekleştirerek bir dizi anlaşmaya imza attık” diyerek, “Güçlü gönül bağlarıyla ayrılmaz bir bütün olduğumuz kardeş Katar halkıyla dayanışmamızı her alanda güçlendirerek sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Bugün Türkiye'yi ziyaret eden Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad el Sani ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla iki ülke arasında imzalanan 10 anlaşmadan biri Borsa İstanbul'un yüzde 10'luk hissesinin Katar'a satışı olmuştu.

Katar’ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek Al Şafi, Katar ile Türkiye'nin ayrıcalıklı ilişkilere sahip olduğunu ve bu ilişkilere ahlaki referans ve değerlerin hakim olduğunu söylemişti.

Al Şafi, "Katar ile Türkiye ayrıcalıklı ilişkilere sahip" diyerek, iki ülke ilişkilerine ahlaki referans ve değerlerin hakim olduğunu, kriz dönemlerinde liderler ve halklar düzeyinde karşılıklı büyük bir yakınlaşma yaşandığını ifade etmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU