Hüsnü Mahalli'nin Kırmızı Kedi yayınevinden çıkan kitabına Yahudi toplumundan tepki

"İnsanlara nefreti aşılayan bu utanç örneği kitabı yayınlamış olmanızı esefle kınıyoruz"

Fotoğraf: Twitter

Gazeteci-yazar Hüsnü Mahalli´nin Kırmızı Kedi Yayınevi'nden çıkan yeni kitabı 'Filistin Benimdir- Ortadoğu'nun Kanlı Tarihi'nde Yahudi soykırımının olmadığı yönünde ifadeler kullandığı iddia edildi.

Mahalli'nin kitabında isim vermeden İsrail’e karşı direnişe katılan Filistinli bir genci ve annesine yazdığı mektubu anlattığı bölümde başka araştırmacıların görüşleri altında gaz odalarının olmadığını, Holokost’un Filistin topraklarındaki Yahudilerin desteğiyle gerçekleştiğini, bilinen gerçeklerin doğru olmadığı iddiaları yer aldı.

Kitaba Türk Yahudi Toplumu'ndan da tepki geldi.

Topluluğun sosyal medya hesabından yaptığı patlaşımda "Emsali görülmemiş bir soykırım olan Holokost'u da menfaatlerine alet edip yalan ve iftiralarına, sözde tarihçileri referans olarak göstererek hırslarının esiri olanların yazdığı, insanlara nefreti aşılayan bu utanç örneği kitabı yayınlamış olmanızı esefle kınıyoruz" ifadeleri yer aldı.

Kırmızı Kedi yayınevinin sahibi Haluk Hepkon söz konusu iddialara bir yazıyla yanıt verdi. Odatv'de yayımlanan yazısında Hepkon şu ifadeleri kullandı:

Üç beş kışkırtıcı sosyal medya üzerinden tamamen ideolojik kaygılarla kitap ve onu yayımlayan yayınevi hakkında bir karalama kampanyası yürütüyorlar. Failleri arasında geçmişte subayları, yargı mensuplarını, siyasetçileri “Yahudi kökenli” diye fişleyen kumpasçıların da olduğu bu karalama kampanyasının nedenlerine aşağıda değineceğiz ama öncelikle söylememiz gereken birkaç şey var. 500 küsur sayfalık bir kitabın içeriğini atlayıp, cımbızlanan birkaç satır üzerinden karalama yapmaya çalışmak kuru gürültüdür. Kuru gürültüye pabuç bırakacaklardan değiliz.Sosyal medyada ortaya atılan hurafelerle, cımbızla seçilen birkaç cümleyle yetinmeyi seçiyorlar. Parmağa bakıp kendi aralarında konuşup duruyor, bir süre sonra da kendi yarattıkları uğultuya inanır hale geliyorlar. Yazıktır, ayıptır.

Kırmızı Kedi editörlerinden yazar Mehmet Ali Güller de konuya ilişkin yaptığı paylaşımda şöyle yazdı:

Girişteki şu bölüme rağmen, Hüsnü Mahalli'nin üç sayfa sonra yer verdiği başka yazar görüşleri nedeniyle "Hüsnü Mahalli Filistin Benimdir kitabında Yahudi soykırımı yoktur diyor" yalanına sarılmak, okuduğunu anlamamak değil, kör Kırmızı Kedi düşmanlığıdır! Siyoniste göre -"Naziler sadece Yahudilere değil, Çingenelere, komünistlere de soykırım yaptı" demek soykırımı inkarmış! -"Yahudi soykırımı var ama sayı tartışmalı" demek aslında soykırımı inkarmış! Ne deseniz yetmez yani! İsraillilerin en büyük düşmanı aslında bu Siyonist kafa!

 

Üzerinde tartışılan ifadeler şöyle:

Birçok yazar ve tarihçiye göre soykırım denilen yalan ya da abartı işte bu olaylardan sonra ortaya atılıyor. Almanya’da kalan Yahudilere baskı uygulama yetkisini bizzat Siyonistler Nazilere vermiştir. Yahudiler savaş esnasında toplama kamplarına alınmış, çalıştırılmış hatta kötü muamele görmüştür. Ancak soykırım yalanının temelini oluşturan gaz odaları, birçok araştırmacıya göre var olmamış, gaz odası olarak bilinen yerlerin, tifüs hastalığına yakalanan Yahudileri iyileştirilmesi için kurulan revirler olduğu sonradan ortaya çıkmıştır. Zira o sıralar kamplarda dehşetli bir şekilde tifüs salgını olmuş ve bu salgın sonucu Nazi SS subayları verdikleri emirler Ziklon-B gazları getirtmişlerdir. Ziklon-B gazı hidrosiyenik bir gaz olup tifüs hastalığı için kullanılır. Hatta o yıllar için toplama kamplarına Naziler tarafından asılmış bir afişte aynen şöyle yazıyordu: Tek bir bit sizi öldürür. Fırınlar ise apayrı bir tartışma konusu olmuştur. Naziler tifüsten ölenler yaşayanlara hastalık bulaştırmasın diye cesetlerini fırınlarda yakmışlardır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU