Emma Stone'un Oscar elbisesi, Beyrut yararına açık artırmaya çıkacak

Açık artırmada Emma Stone'un yanı sıra birçok ünlü sanatçının da eşyaları yer alıyor

Emma Stone, 2014'te oynadığı Birdman filmiyle uluslararası alanda başarı kazanmıştı (Sotheby's)

Ünlü oyuncu Emma Stone'un 2015 yılındaki Oscar ödül töreninde giydiği kıyafet, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki patlamanın mağdurları için düzenlenen açık artırmada satışa çıkarılacak.

Lübnanlı moda tasarımcısı Elie Saab'ın tasarladığı kıyafet, Britanya'daki ünlü müzayede evi Sotheby’sde açık artırmaya çıkacak.

Sotheby’s "Beyrut’a sevgilerle" müzayedesini Creatives for Lebanon ve Art for Beirut adlı iki kar amacı gütmeyen kuruluşla ortak düzenledi.

Açık artırmanın gelirleri Nusaned, Beit El Baraka, Baytna Baytak, Al Fanar and House of Christmas isimli hayır kuruluşlarınca eşit bölüşülecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İnternet üzerinden düzenlenecek müzayededen elde edilecek gelirler, 4 Ağustos'ta Beyrut Limanı'nda 200'den fazla kişinin öldüğü ve binlerce kişinin yaralandığı patlamadan etkilenenler için kullanılacak.

Patlama Beyrut'ta 120 milyar TL'ye yakın zarara yol açmış, Elie Saab ve Zuhair Murad gibi ünlü tasarım markalarının ofislerini harabeye çevirmişti.

Emma Stone'un Birdman filmiyle Oscar'da kazandığı En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü aldığı törende giydiği kıyafetin yaklaşık 30 bin dolardan (yaklaşık 250 bin TL) alıcı bulması bekleniyor.

Sotheby’sin Ortadoğu yönetim kurulu başkanı Edward Gibbs, açık artırmaya dair şunları söyledi:

Lübnan, kültüre katkıları yadsınamayacak sanaçtıların olduğu bir topluma ev sahipliği yapıyor. Beyrut Limanı'ndaki patlamanın etkileri tüm şehir ve dünyada yankılandı. Lübnan’da toplumun her kesimi sayısız kayıp hikayesi ve hasarla sarsıldı. Sotheby’s müzayedeye ev sahipliği yapmak ve iyileşme sürecine katkıda bulunmak için ortaklarımızla bir araya geldi.

Müzayedede açık artırmaya çıkan kıyafetler arasında rock efsanesi Rolling Stones'un vokalisti Mick Jagger'ın ceketi, Madonna'nın matador tarzı ceketi ve Spice Girls'den Geri Halliwell'in grubun 1996'da yayımlanan teklisi Wannabe'nin kapağında giydiği pullu elbise var.

Online açık artırma 7 Aralık'ta başlayacak ve 15 Aralık'a kadar sürecek.

 

Independent Türkçe, Middle East Monitor, Vogue

DAHA FAZLA HABER OKU