Tarihi çeşmeye babasının adını yazdıran AK Parti'li Çamlı: Teşekkür edeceğine çamurla uğraşıyorsun

270 yıllık tarihi çeşmeye babasının adını yazdıran Çamlı'ya, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Polat sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Polat'a cevap veren Çamlı ise, "Teşekkür edeceğine çamurla uğraşıyorsun" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı'nın, İstanbul Fatih’teki İskenderpaşa Camisi’nde bulunan 270 yıllık çeşmeyi restore ettirdiği ve çeşmedeki kitabeye babası Zeki Ahmed Çamlı'nın isminin eklettirdiği ortaya çıkmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, sosyal medya hesabından açıklama yaparak bu duruma tepki gösterdi.
 

Untitled-1 copy.jpg
Fotoğraf: Twitter


Polat şunları kaydetti:

Hangi sosyal statüde olursanız olun tarihi eserlerin imitasyonunu yapmak, kitabesine babamızın adını yazma hakkı vermiyor bize. Hele adını sultandan sonra yazdırmak Osmanlı devrinde olsa infial olurdu.  Öyle olsa her restorasyonda Süleymaniye kitabesi okunmaz hale gelirdi.

2018’de tamamlanmış, 1. Mahmud Çeşmesi kitabesi içeriğinin değiştirilmesi ve eklemeler yapılması; orjinalinde “Ayn-ı dilcûy-ı şifa çeşme-i Sultan Mahmud” şeklinde biten kitabeye ekleme yapıp “Sahibü’l hayrat merhum Ahmed Zeki Çamlı ruhiçün el fatiha” şeklinde bitirilmesi!

Eğer çalışma tarihi eser restorasyonuysa kitabesinin değiştirilmesi gerekiyor, bölge koruma kurulunun onaylı projesi niye ihlal edildiğinin uygulama sahibi ve kurumuna sorulması gerekiyor. Restorasyon yapmayın demiyoruz yapın ama sultanın adı ardına babanızın adını eklemeyin.

"Teşekkür edeceğine çamurla uğraşıyorsun"

Çamlı ise sosyal medya hesabından Polat'ın paylaşımına yanıt vererek, "İBB Gn sekreteri olmuşsun ama memuriyetini siyasi çamuriyete alet ediyorsun. Yazık. İBB kimlere kalmış.Kanuna nizama usule aykırı hiç bir şey yokken,başkanının musluk açılışı yaptığı bir devirde, kaybolmuş koskoca bir çeşme ihya edilmiş, teşekkür edeceğine çamurla uğraşıyorsun" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU