Davutoğlu'ndan Erdoğan'a: Ülkeyi siz mi yönetiyorsunuz Bahçeli mi?

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Size oy veren seçmenlerin hukukunu böyle mi koruyacaksınız" diye seslendi

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, FOX TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarında Bülent Arınç'ın Yüksek İstişare Kurulu'ndan istifasına da değinen Davutoğlu "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçtikten sonra son 2 yıldır kimin istifasının durdurulacağına, kimin istifasının kabul edileceğine, kimin istifa etmesi, kimin yargılanması ya da yargılanmaması gerektiğine nihai kertede Sayın Bahçeli karar veriyor. Siz sadece uyguluyorsunuz. Size oy veren seçmenlerin hukukunu böyle mi koruyacaksınız?" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Davutoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Sayın Bahçeli çok rahat bir köşede şimdi sorumluklar Erdoğan'a ait. Evet biz ekmek asarız ama sorumlu Erdoğan deyip köşesinde. Bu çıkacak diyor infaz yasasında çıkmasını istediği kişiler çıkıyor.

Şu istifa edecek diyor Bülent Arınç gibi eski bir meclis başkanı, Yüksek İstişare Kurulu'ndan istifa ediyor. O zaman Sayın Erdoğan'a sormak lazım ülkeyi kim yönetiyor? Siz mi yönetiyorsunuz Bahçeli mi?

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU