Kim Kardashian'dan, idam mahkumu Julius Jones'a cezaevinde ziyaret

Jones, 45 yaşındaki Paul Howell'ın 1999'da Oklahoma'nın Edmond kentinde vurularak öldürülmesinden sonra cinayetten hüküm giymişti

Kim Kardashian West, 18 Ocak 2020'de Kaliforniya'nın Pasadena kentinde "The Justice Project" başlıklı belgeselin tartışmasına katılmıştı (Reuters)

Kim Kardashian West pazartesi günü, hakkında özel af çağrılarının sürdüğü idam mahkumu Julius Jones'u cezaevinde ziyaret etti.

Bir basın bültenine göre Kardashian West, Jones'u McAlester'daki Oklahome Eyalet Cezaevi'nde, Jones'un avukatı Dale Baich refakatinde ziyaret etti.

Kardashian West Oklahoma City'de Jones'un ailesiyle de buluştu.

Jones, 45 yaşındaki Paul Howell'ın 1999'da Oklahoma'nın Edmond kentinde vurularak öldürülmesinden sonra cinayetten hüküm giymişti.

Şu anda 40 yaşındaki Jones masum olduğunu savunmaya devam etmiş, ırkçı bir jüri üyesinin mahkeme sonucunu uydurmalarla manipüle ettiğini öne sürmüştü.

Annesi, Howell'ın ölümü esnasında Jones'un ailesiyle birlikte evde olduğunu söylüyor.

Kardashian West, ABC'nin 2018'de çıkardığı, Jones ve bir başka idam mahkumunu konu edinen The Last Defense belgeselini izledikten sonra Jones için özel af kampanyasına dahil olmuştu. Programın başyapımcıları Viola Davis ve eşi Julius Tennon'dı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kardashian West, Jones'a desteğini ilk defa duyurmuyor.

2019'un Ekim ayında Kardashian West, Twitter'daki takipçilerini John’u desteklemeye çağırmıştı.

West, bunun için takipçilerinden Oklahoma Af ve Şartlı Tahliye Kurulu ve Oklahoma Valisi Kevin Stitt'ten, Jones'un dilekçesini "dikkatli ve düşünceli şekilde" değerlendirerek idam cezasını bozmalarını istemeleri çağrısında bulunmuştu.

The Independent ayrıntılı bilgi için Kardashian West'in temsilcisiyle irtibata geçti.

Kardashian West birkaç davanın savunuculuğunu yaparak ceza hukuku reformunu desteklemişti.

Martta eski mahkumlarla beraber "adalet sisteminin vahim şekilde eksikliğini hissettiği daha fazla değişimi konuşmak" için Beyaz Saray'ı ziyaret etmişti.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU