Mikrofonu açık unutup Zoom'da konuştuğu oyuncunun evi hakkında yorumlar yapan yönetmen özür diledi

Yönetmen, dalga geçme amacı taşımadığını söyledi

Yönetmen, zoom üzerinden yapılan seçmelerin ağustosta gerçekleştiğini söyledi (Twitter / @lukasgage)

Zoom görüşmesi sırasında oyuncu Lukas Gage’in yaşadığı daireyle hakkında kötü yorumlar yapan yönetmen kimliğini açıkladı. Tristram Shapeero adlı 20 yıllık yönetmen, yaptığı açıklamada özür diledi.

Euphoria dizisinde rol alan Lukas Gage, 20 Kasım’da Twitter’da, söz konusu yönetmenle olan konuşmasını paylaşmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Videoda, mikrofonunu kapattığını sanan yönetmenin “Ufacık dairelerde yaşayan fakirler... Arkaplanına bakıyorum, televizyonu var" dediği duyuluyordu. Gage de evinin kötü olduğunu bildiğini, rolü alırsa daha iyisine taşınacağını söylemişti. Daha sonra yönetmen, özür dilediğini ve çok utandığını ifade etmişti.

Gage, videoyu paylaştığında yönetmenin adını vermemiş ve birçok oyuncudan destek almıştı.

Metro'nun aktardığına göre, 25 Kasım’da yayımlanan bir mektupta, yönetmen Tristram Shapeero, videodaki kabul edilemez ve duyarsız sözleri söyleyenin kendisi olduğunu belirterek Lukas Gage’ten tekrar özür diledi.

“Fakir” kelimesini, oyuncuyu maddi açıdan yargılamak için değil onunla sempati kurma anlamında kullandığını söyleyen Britanyalı yönetmen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

En başta saldırgan sözlerim, seçmeler sırasında profesyonel olmayan davranışım ve hak ettiği dikkati vermediğim için Gage’ten samimi bir şekilde özür diliyorum.

Shapeero, işinin, oyuncuları birisini bulmaya çalıştığı role uygunluğunu değerlendirmek olduğunu ve Gage’in daha iyisini hak ettiğini söyledi. Sözlerinin, oyuncuların bulundukları zor koşullara ve sıkışıp kaldıkları dar alanlara rağmen performans sergileme isteğini takdir etme amacı taşıdığını belirtti.

Videoda da ifade ettiği gibi olanlardan utandığını da ekleyen yönetmen, şu sözlerle mektubunu bitirdi:

Daha anlayışlı ve dikkatli bir yönetmen olacağım ve seçmelerden filmin son haline kadar oyuncular için daha iyi bir ortak olacağıma söz veriyorum.

 

Independent Türkçe, Metro

DAHA FAZLA HABER OKU