Dışişleri Bakanlığı: Yunanistan, AB'yi arkasına almaya çalışarak bir sonuca ulaşamayacağını artık anlamalı

Yunanistan Dışişleri Bakanı'nın Türkiye aleyhindeki sözlerine tepki gösteren Aksoy, "Yunanistan tehdit diliyle bir sonuca ulaşamayacağını artık anlamalıdır. Önkoşullar ileri sürmekten vazgeçmeli ve görüşme masasına bir an evvel oturmalıdır" dedi

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın sosyal medyada çıkan Türkiye'yle ilgili beyanları hakkındaki soruya cevap verdi.

Aksoy, Dendias'ın bugünkü açıklamalarında Türkiye'ye yönelttiği ithamlar ve kullandığı tehditkar dilin, Yunan tarafının Türkiye'yle arasındaki meseleleri diyalog ve diplomasi yoluyla çözmeyi arzu etmediğini bir kez daha gösterdiğini kaydetti.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz meselesinde ağustos ayından bu yana sergilediği yapıcı tavır ve attığı iyi niyet adımlarının maalesef karşılık bulmadığını belirten Aksoy, "Hal böyleyken, Yunanistan'ın bölgedeki maksimalist talepleri karşısında, ülkemizin ve Kıbrıs Türklerinin haklarını korumak için yürüttüğümüz kararlı faaliyetleri 'provokatif', hatta 'yasa dışı' olarak nitelemesi diyalogdan kaçmak için ileri sürdüğü bahanelerdir" ifadelerini kullandı.

Aksoy, Türkiye'nin diyalog çağrılarını her daim sürdürdüğünü ve sürdüreceğini belirterek, "Yunanistan tehdit diliyle ve Avrupa Birliği'ni (AB) arkasına almaya çalışarak bir sonuca ulaşamayacağını artık anlamalıdır. Önkoşullar ileri sürmekten vazgeçmeli ve görüşme masasına bir an evvel oturmalıdır" vurgusunu yaptı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı: Ankara bu sefer AB'yi o kadar kolay kandıramayacak

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'ye ait sondaj gemisi Oruç Reis'in Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerinin Türkiye'nin Avrupa Birliği ile yakınlaşma konusunda ciddi olmadığını gösterdiğini öne sürdü.

Ankara'nın 10-11 Aralık'ta düzenlenecek AB zirvesinde Türkiye için olumlu bir karar çıkma şansını ortadan kaldırdığını söyleyen Dendias, Türkiye'nin Ağustos ayından bu yana 'yasa dışı faaliyetlerini sürekli genişlettiğini' iddia etti. 

Dendias, "AB saf değil. Ankara bu sefer AB'yi o kadar kolay kandıramayacak" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU