Kemal Öztürk: Bakmayın yaptığı açıklamaya, Arınç çok kırgın gitti

“Şimdi Arınç gittiğine göre, yargıda reform yapılacak mı, ülkenin ihtiyacı olan değişim olacak mı göreceğiz”

Fotoğraf: AP

Habertürk yazarı Kemal Öztürk, Bülent Arınç’ın Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu’ndan istifası hakkında yazdı. Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönelttiği “fitne ateşi” suçlamasına Arınç’ın çok kırıldığını ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öztürk, bugünkü köşe yazısında Arınç’ın bazı ifadeleri üzerinden tartışılan yargıda reform konusuyla ilgili şunları yazdı:

Yargıda reform sözünün daha ilk adımlarında dirençle karşılaşıldı. Bunun için Bülent Arınç’ın konuşmaları bulunmaz bir fırsat verdi değişime direnenlere. O televizyon programında Arınç’a soru soran gazetecilerden biriydim. 3 Saate yakın süren programı izleyenler, Arınç’ın “değişim ve reform iradesini gördüm” dediği Erdoğan’a nasıl heyecanla ve hararetle destek verdiğini görmeleri gerekir. Erdoğan’a, AK Parti’ye olan methiyelerini abartılı bulanlar bile vardı. Belki de bu heyecanının kurbanı oldu. Artık her şeyi konuşabileceğini ve tartışabileceğini sandı.

Düşünebiliyor musunuz, çocuk katili PKK, masum sivillerin katili FETÖ mensubu bile ilan edildi. Daha tuhafı, Arınç’ı reform sürecini sabote etmekle suçladılar. Hakaretleri, ahlaksızca küfürleri saymıyorum… Utanç verici. O iki ismi zikretmese (ki yanlış olduğunu sonradan kendisi de söyledi), Demirtaş’ın kitabına gereğinden fazla önem vermese, o program bir hukuk adamının, yargıda yapılacak reformlar için Erdoğan’ın en önde gelen savaşçısı olacağını düşünürdü.

Ama kimse o kısmı göremedi, görmek istemedi. Programdan sonra MHP hariç diğer siyasi partilerden, müzmin Arınç hasımı eski AK Partililer hariç, iktidar çevresinden kimse tepki göstermedi. Dört gün boyunca devam etti bu durum. Ve bu süre içinde hem AK Parti'den hem farklı çevrelerden reform ve değişim söylemine yoğun tebrik aldı Arınç. Kimse o iki isme takılmadı.

Sonra olanları biliyorsunuz. Mesele Bülent Arınç ise işte istifa etti, gitti. Ancak çok kırgın gitti, bakmayın yaptığı açıklamaya. "Erdoğan’ın fitne ateşi yakma” suçlaması çok ağır geldi ona. 45 yıllık dava arkadaşlığının sonunda bu olmamalıydı dedi. Şimdi Arınç gittiğine göre, yargıda reform yapılacak mı, ülkenin ihtiyacı olan değişim olacak mı göreceğiz.

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU