Akif Beki: MHP’nin hassasiyeti endişeden kaynaklanıyor

“Reformdan Kavala ve Demirtaş’ın da kastedildiği ortada. Ama ortaklık bozulacak endişesiyle değilmiş gibi yapıldı”

Fotoğraf: AA

Karar yazarı Akif Beki, MHP’nin yapılması yargı reformu konusunda bazı açıklamalarda bulunan Bülent Arınç’a yönelik tepkisini yazdı. Beki’nin düşüncesine göre MHP, yargı ve demokrasi reformu altında başlayacak sürecin nereye çıkacağını kestiremediği için endişeli.

Beki, bugünkü köşe yazısında “MHP’nin bir yargı reformuna, sırf Kavala’yla Demirtaş da yararlanabileceği için aşırı tepki gösterdiğini sanmıyorum” düşüncesini dile getirdi ve şunları yazdı:

Hukukla bir alıp veremedikleri, demokrasiyle bir zorları olduğu için bu tavrı koyduklarını düşünebilir miyiz? Bence MHP’nin hassasiyeti, yargı ve demokrasi reformu diye başlayacak sürecin nereye çıkacağını kestirememesinden. Ucunun, MHP’yi yaya bırakacak bir sistem değişikliğine kadar varıp varmayacağı endişesinden kaynaklanıyor olmalı. Ve MHP’nin bu şüphelerinin yersiz olduğunu söylemek de zor. Tıpkı, Cumhurbaşkanı’na fren yaptırdığını, yargı reformunu başlamadan bitirdiğini söylemekteki zorluk gibi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Kabak Arınç’ın başına patladı”

“Reformdan Kavala ve Demirtaş’ın da kastedildiği ortada” diyen Beki, şöyle yazdı:

 Ama ortaklık bozulacak endişesiyle değilmiş gibi yapıldı. Kabak da bu yüzden Arınç’ın başına patladı. Arınç, MHP’yi test etmek için Cumhurbaşkanı’yla danışıklı konuşmayacak bir yalnız kurt. Onu hedefe koymak, kurban seçmek, yedirilmesini istemek ve yedirmek de kolay.

Erdoğan ve Gül’le birlikte, AK Parti’nin kurucu triosundandı. ‘Son Mohikan’ Arınç da üçlü fotoğraftan eksiltildi. Ama kapıya dayanan krizi ancak üç vakte kadar erteler. Cumhur İttifakını, tutturulacak yeni istikametle yüzleşmekten kurtarmaya yetmez. Korkunun, dama atılacak pabuca faydası yok. AB treni kalkıyor, reform mecburi istikamet, yolcusu kalmasın, bir iki!

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU