Eski AK Parti Milletvekili İhsan Arslan disipline sevk edildi

AK Parti MYK, Arslan’ın Merkez Disiplin Kurulu’na sevkine oy birliğiyle karar verdi

Fotoğraf: AA

AK Parti Merkez Yürütme Kurulunca yapılan toplantıda 22 ve 23üncü dönem Diyarbakır Milletvekili M. İhsan Arslan'ın Merkez Disiplin Kurulu’na sevkine oy birliğiyle karar verildi.

Arslan’ın kısa bir süre önce tüm hayat hikayesini anlattığı ve gazeteci Ayşe Karabat'ın yayına hazırladığı "Aklımda Kalan" ile Kürt Sorunu konusunda hazırladığı raporların ve eski yazılarının yer aldığı "Ardımda Kalan" isimli kitapları basılmıştı.

1605884575228-ihsan.png
İhsan Arslan. Fotoğraf: Twitter


AKP’nin kurucuları arasında olan Arslan, BBC Türkçe’den Ece Göksedef’e “15 Temmuz kimyamızı bozdu bizim” açıklaması yapmıştı.

Arslan şunları söylemişti:

Tahmin etmediğimizden fazla onlar işin içine girdi. Hatta onlar lokomotif oldu, biz arkada icraatta bulunduk. Sonra FETÖ'nün vesayeti gündeme gelmeye başladı. Biz bunu fark ettiğimizde irkildik. Ondan sonra da tabii kıyamet koptu. O güne kadar hukuk içinde kalmaya azami dikkat gösteriyorken 15 Temmuz'dan sonra doğrusu panikledik ve olayın vahameti karşısında ancak yargıyı kullanarak başarılı olabileceğimiz kanaatine vardık. Onların yargıyı kullanırken kullandığı bütün taktikleri, araçları, biz kullanmaya başladık, can havliyle.

Edinilen bilgiye göre, AK Parti Merkez Yürütme Kurulunun bugün gerçekleştirilen toplantısında Arslan'ın Merkez Disiplin Kurulu'na sevkine oy birliğiyle karar verildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU