AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Arınç açıklaması

Çelik, partisinin MYK'sının Arınç görüşlerinin kabul edilmediği konusunda mutabakata sahip olduğunu açıkladı

Fotoğraf: AA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Çelik, CHP'li Ünal Çeviköz'ün, "Joe Biden'dan beklentimiz, Türkiye için demokrasi vurgusu ve temel hak ve özgürlüklere vurgu yapması" şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi. 

Çelik, "Başkalarından demokrasi talep etmeden önce nasıl demokrat olunur konusunda bir özeleştiri içine girmelerinin kendi partileri için de ülkemiz için de faydalı olacağını değerlendiriyoruz" dedi. 

AK Parti Sözcüsü şöyle devam etti:

Kapalı Maraş'ın açılmasının gayrimeşru ne tarafı var ki işi gücü yokmuş gibi Rum tarafındaki siyasi partilerle yarışacak bir dil kullanıp Türkiye'nin ana muhalefet partisi Kapalı Maraş'ın açılmasına karşı çıkıyor?

Türk gemisinin aranması

Türk gemisine yapılan aramaya da değinen Çelik, "Alman savaş gemisi tarafından gemimize çıkılarak yapılan aramayı şiddetle protesto ediyoruz. Hukuk dışı, korsan aramalardır, son derece yanlış bir iş yapmışlardır" dedi.

Azerbaycan açıklaması

Çelik, "Azerbaycan'ın belirleyeceği bir yerde Rusya'yla birlikte ortak merkez kurularak Türk ordusu, Türk askeri orada barışın kazanımlarının korunması konusunda gözlem gücü yapacak" dedi.

Arınç'ın istifası

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç'ın eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala'nın tutukluluğu hakkında açıklamaların ardından başlayan tartışmalar sonrası istifasını da değerlendiren Çelik,  "MYK'mız Sayın Arınç'ın kamuoyunda öne çıkan görüşlerinin, yaklaşımlarının kabul edilmediği, doğru bulunmadığı yönünde mutabakata sahiptir" değerlendirmesini yaptı.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU